Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Χατζηδάκης και Άδωνις ανεβάζουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο της ΝΔ

adonis-xatzhdakis-750
Κινήσεις-ματ στο εσωκομματικό πεδίο με τον ορισμό του Κωστή Χατζηδάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη στις θέσεις των αντιπροέδρων έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας πως στην επόμενη μέρα της ΝΔ υπάρχει χώρος για όλους, ενώ παράλληλα επιδιώκει και την ενότητα στην πράξη

Σαφώς κερδισμένος βγαίνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης από την όλη διαδικασια, ενώ παράλληλα ανεβαίνουν και οι μετοχές του Κωστή Χατζηδάκη στο εσωκομματικό χρηματιστήριο.
Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έπαιξε με τη... φωτιά και δεν κάηκε. Από τη στιγμή που κατέβηκε ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ γνώριζε πως το να εκλεγεί θα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πλην όμως, το αξιοπρεπές ποσοστό που πήρε συνιστούσε μια θετική καταγραφή γι' αυτόν, δεν αρκούσε όμως. Ο κ. Γεωργιάδης γνώριζε πως, αν εκλεγόταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο ρόλος του την επόμενη μέρα θα ήταν δραματικά μειωμένος.
Με τον ορισμό του ως αντιπροέδρου, ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει αφενός την πολύπλευρη στήριξη που του παρείχε κατά τον δεύτερο γύρο ο κ. Γεωργιάδης. Συν τοις άλλοις, ο κ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου, κάτι που σημαίνει πως και οι παρεμβάσεις του στη Βουλή θα είναι και συχνές και με ιδιαίτερη βαρύτητα από εδώ και στο εξής. Βεβαίως, ο Άδωνις Γεωργιάδης καθίσταται παράλληλα και ο νούμερο 1 εκφραστής της δεξίας "τάσης" της ΝΔ και αναλαμβάνει να διατηρεί τις ισορροπίες στον άξονα "κέντρο-δεξιά".
Όπως είναι φυσικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θετική γνώμη για τον κύριο Γεωργιάδη από την εποχή που ήταν υπουργός και είχαν αγαστή συνεργασία, ενώ παράλληλα εκτιμά πως ο ρόλος του είναι ενωτικός και συγκολλητικός και άρα εξ ορισμού χρήσιμος για την επόμενη μέρα της ΝΔ. Ταυτόχρονα, είναι γεγονός ότι στις υπουργικές του θητείες, όπως ακριβώς και ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε ένα μεταρρυθμιστικό προφίλ, το οποίο ουδεμία σχέση είχε με το παλαιοκομματικό προφίλ της λαϊκής δεξιάς που εκφράζεται από συγκεκριμένα «γαλάζια» στελέχη, αλλά και αποτελεί τη βασική μομφή του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο πρόσωπο του νέου αντιπροέδρου της ΝΔ.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Γεωργιάδης μπορεί μα ισχυρίζεται πως ανήκει στους κεγάλους κερδισμένους των γαλάζιων εσωκομματικών εκλογών, αν και δεν κέρδισε την προεδρία. Κέρδισε, όμως, μια πολύ υψηλότερη θέση από αυτή που θα είχε επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις επόμενες κινήσεις της ΝΔ. Παράλληλα, έστω και σε επίπεδο... παραπολιτικής, κατάφερε να υποσκελίσει τον Διόσκουρό του Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα αναλάβει συντονιστής του τομέα Εσωτερικών και θα είναι αρμόδιος για την συνταγματική αναθεώρηση, αν και οι σχέσεις τους βαίνουν προς εξομάλυνση, χωρίς να είναι ακόμα όμως στο επίπεδο που ήταν πριν.
Σαφώς κερδισμένος και ο μετριοπαθής και χαμηλών τόνων Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη μεν, κράτησε όμως δε ενωτική στάση όλο το προηγούμενο διάστημα και απέφυγε τις προσωπικές επιθέσεις. Ο κ. Χατζηδάκης αναλαμβάνει το μεγάλο βάρος της προγραμματικής επανατοποθέτησης της ΝΔ, ενόψει δε και του τακτικού συνεδρίου που θα γίνει. Είναι, βέβαια, γνωστό πως ο κ. Χατζηδάκης είναι κεντρογενής πολιτικός, πλην όμως η συνεργασία του με τον κ. Γεωργιάδη θα πρέπει να αναμένεται ομαλή, καθώς οι θέσεις τους κυρίως στα οικονομικά τέμνονται.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.