Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η φράση-ύβρις του Σόιμπλε “είναι η εφαρμογή ανόητε” δεν αφορά μόνο τον Πρωθυπουργό

German Federal Finance Minister Wolfgang Schaeuble speaks during a panel session during the 46th Annual Meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 21 January 2016. EPA, LAURENT GILLIERONGerman Federal Finance Minister Wolfgang Schaeuble speaks during a panel session during the 46th Annual Meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 21 January 2016. EPA, LAURENT GILLIERON
Δυστυχώς, ήταν πολλοί αυτοί που χάρηκαν ακούγοντας την απαράδεκτη φράση του Βόλφκανγκ Σόιμπλε. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ελλάδας του είπε, πουλώντας πνεύμα: “είναι η εφαρμογή ανόητε”…

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε τη φράση αυτή, παραφράζοντας μία γνωστή ατάκα από την προεκλογική καμπάνια του Μπιλ Κλίντον το 1992, αναφερόμενος στην ανάγκη να προχωρήσουν το πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις.
“Η συμβουλή μου είναι ότι αν θέλετε να κάνετε ισχυρότερη την Ελλάδα, τότε πρέπει να εφαρμόσετε ό,τι έχουμε συμφωνήσει. Μπορούμε απλά να πούμε: Είναι η εφαρμογή, ανόητε!” είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, παγώνοντας το ακροατήριο εντός και εκτός της αίθουσας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έβρισε τον Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Εβρισε τον Πρωθυπουργό της χώρας. Γι’ αυτό, όσοι χάρηκαν ας το ξανασκεφθούν. Και πολύ ορθά αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία και της πρέπουν συγχαρητήρια. Διότι όταν η πολεμική έχει στόχο τη χώρα μας, πρέπει να απαντάμε όλοι μαζί και ενωμένοι.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού χαρακτήρισαν την ύβρι ως ενδεικτική της εμμονής του κ. Σόιμπλε στην αδιέξοδη λιτότητα. Στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τον Πρωθυπουργό πέταξαν μία κόρωνα έτσι για να την …έχουμε. Η κυβέρνηση έπρεπε να αντιδράσει αλλά και ο πρωθυπουργός έπρεπε να απαντήσει σκληρά.
Το Μέγκα μετέδωσε ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι η αναφορά αυτή δεν αφορούσε προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό, γι’ αυτό και ο ίδιος επέλεξε να μην απαντήσει, αλλά ότι καταδεικνύει την εμμονή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ εδώ και πέντε χρόνια σε μια πολιτική βασισμένη στη λιτότητα η οποία -όπως δείχνουν οι αριθμοί- δεν αποφέρει αποτελέσματα
“Ανεξάρτητα από θέσεις, απόψεις και επιχειρήματα, όλοι οφείλουν να προσέχουν πως εκφράζονται. Και ειδικά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια” σχολίασε στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κουμουτσάκος.
Την ίδια ώρα, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε εμφανίσθηκε μάλλον αμυνόμενος, στην αιχμή Τσίπρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, φροντίζοντας να πετάξει το μπαλάκι στην Άγκελα Μέρκελ για να δείξει ότι το Ταμείο δεν μπορεί να φύγει.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το κλίμα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γερμανού υπουργού δεν ήταν εχθρικό και εστιάζουν στη σύγκλιση απόψεων στο προσφυγικό.
Άλλωστε, στο τέλος της ανοιχτής συζήτησης στην οποία συμμετείχαν στο Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε είχαν μια σύντομη συνομιλία κατά την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο συνάδελφος απεσταλμένος του Mega Χρ. Τσιγουρής- ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου και στο ενδεχόμενο να συνεργαστούν στενότερα η Ελλάδα και η Γερμανία κυρίως στο θέμα του προσφυγικού.
http://www.mignatiou.com

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.