Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Συρία: Οι ισλαμιστές έβαλαν Αλαουίτες σε κλουβιά ως ανθρώπινες ασπίδες αλλά μάταια: Tους "ξεφόρτωσε" όλων των ειδών τις βόμβες η ρωσική Αεροπορία (φωτό, vid)

ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΧΑΛΕΠΙ-ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ  
Σε κίνηση απελπισίας και αποτροπιασμού προχώρησαν οι ισλαμιστές του FSA και της "Jaysh al-Islam" στην ανατολική Ghouta όπου απήγαγαν Αλαουίτες και τους έβαλαν σε κλουβιά για να προστατευτούν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς μετατρέποντας τους σε "ανθρώπινες ασπίδες" με τη Ρωσία εξοργισμένη να απαντά δείχνοτας τι τους περιμένει: Ξεφόρτωσε όλων των ειδών τις βόμβες στη Λαττάκεια!

Tαυτόχρονα, ο συριακός Στρατός με τη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις NDF μαζί με την πολιτοφυλακή των ιρακινών συνέχισαν την επέλαση τους στο Χαλέπι όπου απελευθέρωσαν ακόμη δυο χωριά από τους ισλαμιστές.
Η Χεζμπολάχ έπαιξε τον πιο ουσιαστικό ρόλο στην επιχείρηση αυτή καθώς έσπασε τις γραμμές άμυνας των ισλαμιστών στο χωριόTal Dadeen και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του στρατηγικού υψώματος με τους ισλαμιστές να αποσύρονται πλήρως.
Μετά την κατάληψη του Tal Dadeen και του Shalash οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο και οι ισλαμιστές αποσύρθηκαν.
Συνολικά ο συριακός Στρατός με τους συμμάχους του έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε πάνω από 50 χλμ εδάφους στο νότιο Χαλέπι.
Παράλληλα ο συριακός Στρατός κατέλαβε την στρατηγική πόλη της Ghannam στα βουνά των Τουρκμένων στη βόρεια Λαττάκεια με τα Mi-24 να τους ανοίγουν τον δρόμο.
Ο συριακός Στρατός θα επικεντρωθεί τώρα στο υπόλοιπο του εδάφους του Jabal Turkmen  που είναι υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών με επίκεντρο την πόλη Al-Rabi’yah που θεωρείται το αρχηγείο του FSA.
To ISIS σόκαρε τον συριακό Στρατό στη δυτική Συρία όταν κατέλαβε πολλά στρατηγικά υψώματα διαφεύγοντας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και επιτέθηκε στη πόλη της Al-Safira στην ανατολική Χάμα όταν η αμμοθύελα σκέπαζε τον αυτοκινητόδρομο Khanasser-Ithriya που οδηγεί στην επαρχιακή πρωτεύσουσα στο Χαλέπι.
Το ISIS κατέλαβε 9 χλμ εδάφους και παραλίγο να μπει στην Al-Safira ενώ απέκτησε και τον έλεγχο της ερημικής πόλης Maheen στην ανατολική Χομς.
Με το ISIS να έχει τον έλεγχο της Maheen και της Al-Quraytayn στην ανατολική Χομς έχει προσεγγίσει την στρατηγική πόλη Sadad που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκός-Χομς.
Η Sadad είναι μια χριστιανική πόλη με 4.000 εξοπλισμένους κατοίκους.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
RPO-A Shmel 
Embedded image permalink
BTR-82A και BM-21 στη Παλμύρα 
Embedded image permalink

- See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151101/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1#sthash.csAuv8Xi.dpuf Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.