Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Βιργινία Μάρκου : Μεγάλος χαμένος, ο Δήμος Μαραθώνος !


Μεγάλος χαμένος, ο Δήμος!

Γράφει η Βιργινία Μάρκου
Σύμπραξη με τον εχθρό όταν έχεις χάσει τους συμπολεμιστές σου. Γνωστή και συνήθης τακτική.
Η αυτομόληση δε, στο αντίπαλο στρατόπεδο, συμβαίνει (όπως διδάσκει η Ιστορία) είτε από ιδεολογία είτε από συμφέρον.
Δύσκολο να πιστέψει κανείς, είναι αλήθεια; ότι η μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Μαραθώνα αποφασίζει να συμπορευτεί με τη Διοίκηση, πεπεισμένη από την ιδεολογία της ή αναγκασμένη να υποκλιθεί στο μεγαλείο και τις αναμφισβήτητες επιτυχίες της!!!

Πρώτον, δεν έχουν παρατηρηθεί θετικά σημάδια ή βελτιωτικές τακτικές από πλευράς Διοίκησης του Δήμου. Βεβαίως, ούτε λόγος για μεγαλεπήβολα σχέδια πλέον, αφού οι προσδοκίες έχουν περιοριστεί στη σωστή και συντεταγμένη διαχείριση της καθημερινότητας.
Και δεύτερον, αν συνέβαινε τούτο, αν δηλαδή, η όποια Αντιπολίτευση συνέδραμε το έργο της όποιας Εξουσίας, επειδή απλά αναγνώριζε ότι πήγαινε καλά, θα επρόκειτο για...μετάλλαξη!
Ως τώρα, βλέπαμε την εκάστοτε μειοψηφία να βάζει τρικλοποδιές και να εμποδίζει κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να μην επιτύχει ο εκάστοτε δήμαρχος και οι συνεργάτες του, υπό τον φόβο (ευτελής, είναι αλήθεια) πιθανής επανεκλογής τους!!! Αδιαφορώντας φυσικά, για το κοινό συμφέρον...
Ας δούμε λοιπόν, στην περίπτωση, που ­όπως αρχίζει να ψιθυρίζεται­ υπάρχει σύμπραξη Διοίκησης και μείζονος Αντιπολίτευσης (ή απλά, Ψηνάκη – Λουίζου) ποιος κερδίζει και ποιος χάνει:
Ο Λουίζος και οι συνεργάτες του, είναι σίγουρο ότι κερδίζουν.
Σταματά κάθε λεκτική επίθεση εναντίον τους, κάθε έλεγχος των πεπραγμένων τους, ενώ δείχνουν στην κοινωνία ανωτερότητα και μία τάση ομοψυχίας για το καλό του τόπου.
Ο δήμαρχος κερδίζει μεν, καθώς έχει χάσει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συμβούλων του και κάθε φορά αγωνιά για την ψήφιση των θεμάτων. Είναι όμως, όφελος πολύ πρόσκαιρου χαρακτήρα!
Δεν ήταν λίγοι οι ψηφοφόροι που τον προτίμησαν στις εκλογές, λέγοντας: «Ας μην κάνει τίποτα! Απλά, να παραδώσει στη Δικαιοσύνη όσους πλούτισαν (ή συσσώρευσαν και άλλο πλούτο)με δημόσιο χρήμα».
Οπότε, ο αρχικός στόχος του Ηλία Ψηνάκη να αποχωρήσει από το θώκο, ως «ο πιο πετυχημένος δήμαρχος ανά την Ελλάδα» εννοείται ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί! Τουναντίον, η αποτυχία του θα είναι απόλυτη και σε όλα τα επίπεδα, αφού η «σημαία της κάθαρσης του Δήμου» ήταν αυτό που βάρυνε περισσότερο στην εκλογική του νίκη!
Ο μεγαλύτερος χαμένος πάντως, από μία «ισοπεδωμένη» και «συμφιλιωμένη» Αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με μία Διοίκηση που έχει χάσει τη δεδηλωμένη και φοβάται πως ίσως «να μη βγάλει τον επόμενο μήνα στην εξουσία» είναι ο λαός του Μαραθώνα και ο τόπος! Πάντα αυτός και μόνο αυτός!
Κρίμα!

-Προσωπικές απόψεις της κ.Βιργινίας Μάρκου

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.