Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η ιστορία του πιανίστα...

...που έπαιξε το «Imagine», έξω από το Μπατακλάν (BINTEO)...
Oνομάζεται Davide Martello και είναι ο άνθρωπος που συγκίνησε όλον τον κόσμο, όταν, λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα στο Μπατακλάν, έφερε το πιάνο του κι έπαιξε σιωπηλός το «Imagine» και έφυγε…

Όπως...
είπε στον "Guardian", ο Davide Martello βρισκόταν σε ένα παμπ στην Konstanz της Γερμανίας, όταν άρχισαν οι επιθέσεις και σε διάστημα λίγων λεπτών αποφάσισε να βάλει το πιάνο στο τρέιλερ του και να ταξιδέψει στη Γαλλία. Όταν έφθασε, μετέφερε το πιάνο του με ένα ποδήλατο στο Μπατακλάν
.



Ο 34χρονος πιανίστας παρακολουθούσε τον αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας όταν άρχισαν οι εκρήξεις και όπως είπε: «Έπρεπε να κάνω κάτι. Ήθελα να προσπαθήσω να ανακουφίσω, να δώσω ένα σημάδι ελπίδας».
«Δεν μπορώ να φέρω πίσω τους νεκρούς, αλλά μπορώ να τους εμπνεύσω με τη μουσική και όταν οι άνθρωποι εμψυχώνονται μπορούν να κάνουν τα πάνα. Γι αυτό έπαιξα το Imagine. Υπήρχε αίμα στο πιάνο μου από την επίθεση. Έφθασα μέχρι το τέλος του τραγουδιού και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ακόμη κι αν ήθελα, ήταν υπερβολικά φορτισμένη κατάσταση», συμπλήρωσε.

Ο πιανίστας, που εμφανίζεται επίσης με το όνομα «Klavierkunst» είναι γνωστός για τα ταξίδια του σε εμπόλεμες ζώνες, όπου παίζει πιάνο, κι είχε εμφανιστεί και στην επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo.

Ακόμη, έχει εμφανισθεί στην πλατεία Ταξίμ, το Κίεβο και το Ντονέτσκ.

Έχει τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προσφορά του στην ευρωπαϊκή συνεργασία και την προώθηση των κοινών αξιών.
 Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.