Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αφού η Γερμανία πρώτα κατέστρεψε το σύστημα προστασίας των ελληνικών συνόρων τώρα ουρλιάζει γιατί δεν εμποδίζουμε τους λαθρομετανάστες

ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ  
Αφού πρώτα η Γερμανία κατέστρεψε το σύστημα προστασίας των ελληνικών συνόρων με δύο (και τώρα τρίτο) επαχθέστατα μνημόνια με απύθμενου θράσους δηλώσεις από την Α.Μέρκελ ουρλιάζει τώρα γιατί δεν σταματάμε τους λαθρομετανάστες και δεν προστατεύουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ!

«Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξασφαλισμένη", δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία!
Αφού επανέλαβε, δε, ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις, πρόσθεσε: «Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται».
Στα δικά μας τώρα: Πως μπορούμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας, όταν 
Δεν έχουμε καύσιμα και λιπαντικά λόγω περικοπών
Δεν έχουμε προσωπικό αφού δεν γίνονται προσλήψεις από το 2009 στο Λιμενικό Σώμα λόγω...περικοπών
Δεν έχουμε επαρκή αριθμό σκαφών αφού δεν γίνονται καινούριοι διαγωνισμοί προμηθειών λόγω...περικοπών
Δεν έχουμε διαθεσιμότητα ούτε στα υπάρχοντα σκάφη αφού δεν συντηρούνται επαρκώς λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών φυσικά εξαιτίας των περικοπών
Και δεν διαθέτουμε ολοκληρωμένο σύστημα παράκτιας και θαλασσιας επιτήρησης αφού ακυρώθηκε με γερμανικές πιέσεις ο σχετικός διαγωνισμός το 2010 λόγω...καλά μαντέψατε περικοπών.
Αφού λοιπόν η Γερμανία διέλυσε την οποιαδήποτε ικανότητα της χώρας να προστατέψει τα σύνορά της τώρα με θράσος έρχεται και "κουνάει" το δάχτυλο στην Αθήνα επειδή απλά Ελλάδα ως "χύτρα" ξεχείλισε και οι προσφυγικές ροές άρχισαν να φτάνουν κατά κύματα στην ίδια την Γερμανία.
Κατά χιλιάδες, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να φτάνουν, για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, την πύλη εισόδου τους στο «γερμανικό παράδεισο».
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αναμένεται, μάλιστα, να αποβιβαστούν μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε στο σιδηροδρομικό σταθμό της βαυαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Εύα Χίνγκλαϊν, την εκπρόσωπο της περιφέρειας της Άνω Βαυαρίας.
Από τα μεσάνυχτα, δε, της Παρασκευής μέχρι τις 10.30 το πρωί, οι αρχές είχαν καταγράψει 3.600 αφίξεις.
Αν το κύμα, έτσι, των προσφύγων από την Αυστρία και την Ουγγαρία δεν κοπάσει αύριο, τότε και αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως έγινε και το προηγούμενο, αναμένεται να φτάσουν στη Γερμανία 20.000 άνθρωποι, κυρίως Σύριοι.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία αποφάσισε να ανοίξει διάπλατα τις πύλες της στους πρόσφυγες και να παρακάμψει τους κανονισμούς περί ασύλου στην Ευρώπη που ορίζουν ότι το αίτημα θα πρέπει να κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο στην πρώτη χώρα εισόδου του στην ΕΕ.
Οι αρχές ωστόσο αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες δυσκολίες στην αντιμετώπιση της κατάστασης. «Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί (σ.σ. οι Γερμανοί) αλλά ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος», εξήγησε ένας 22χρονος Σύρος πρόσφυγας, ο Άντελ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Παρά την παλίρροια των προσφύγων «μας δέχονται έτσι κι αλλιώς, μας προσφέρουν τα πάντα, φαγητό, τα πάντα. Είναι τόσο ευγενικοί στην Αυστρία και τη Γερμανία», συνέχισε ο νεαρός.
«Πιστεύουμε ότι 5.000 άνθρωποι απόψε δεν θα ξέρουν πού να πάνε για να περάσουν τη νύχτα», προειδοποίησε ένας αξιωματούχος των τοπικών αρχών, ο Κριστόφ Χίλενμπραντ. Όπως είπε, πολλοί είναι αυτοί που θα αναγκαστούν να κοιμηθούν σε ισοθερμικά στρώματα ή ακόμα και στο πάτωμα, μόνο με μια κουβέρτα.
Από την πλευρά του, ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ δήλωσε «πολύ ανήσυχος από την εξέλιξη της κατάστασης», ενώ όπως είπε, «δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε με τους πρόσφυγες».
Οπότε τώρα που η "Θεία Δίκη" έρχεται πάνω στα κεφάλια των Γερμανών η Α.Μέρκελ θυμήθηκε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά. Μόνο που χωρίς λεφτά και με οικονομική εξαθλίωση δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις και ειδικότερα από τους υπεύθυνους, για όλη αυτή την καταστροφή.
Άλλωστε δεν ξεχνιέται ότι και η Γερμανία συμμετείχε μαζί με τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Δύση στις δολοπλοκίες κατά της Συρίας που έφερε αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.