Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Αλλαγές στα διόδια - Ποιοι θα έχουν έκπτωση και ποιοι θα περνούν ελεύθερα

Αλλαγές στα διόδια - Ποιοι θα έχουν έκπτωση και ποιοι θα περνούν ελεύθερα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ

Μία σειρά από νέα μέτρα που αφορούν στα διόδια ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (12/08/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπρίρτζης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σπίρτζης οι χρεώσεις των διοδίων θα είναι αναλογικές ανά χλμ. στις Εθνικές Οδούς, ενώ, μάλιστα, όπως ανέφερε για ορισμένες κατηγορίες πολιτών η διέλευση θα είναι δωρεάν.
Οι αλλαγές προκύπτουν από τη συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με δύο από τις πέντε κατασκευάστριες κοινοπραξίες, την Ιονία Οδό και τον Ε-65, που εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα διόδια.
Η συμφωνία με τους δυο από τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Υποδομών.
Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Σπίρτζης, η συμφωνία θα εκτελεστεί άμεσα και περιλαμβάνει:
  • Δωρεάν διελεύσεις από πλευρικούς σταθμούς διοδίων για ενδοδημοτικές μετακινήσεις για τις οποίες δεν υφίστανται εναλλακτικές διαδρομές. Οι δήμοι που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία είναι οι δήμοι Ωρωπού, Θηβαίων και Ορχομενού
  • Δωρεάν διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων στα οχήματα τα οποία είτε ανήκουν είτε αναγνωρισμένα μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Παροχή επιπλέον εκπτώσεων σε εργαζόμενους χρήστες. Στις 40 διελεύσεις οι πέντε θα είναι δωρεάν. Δηλαδή το 12,5% αυτών των διελεύσεων θα γίνεται ελεύθερα.
  • Αναλογικό σύστημα διοδίων χιλιομετρικής απόστασης. Αυτό το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή όταν θα ολοκληρωθούν τα έργα της Ιονίας Οδού και του Ε-65
  • Η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο μετατίθεται για το τέλος του 2018 που θα έχουμε αναλογική χιλιομετρική χρέωση. Οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων Κηφισιάς, Αχαρνών και Διονύσου προβλέπεται να διέρχονται δωρεάν όταν λειτουργήσουν οι εν λόγω σταθμοί διοδίων μετά το 2018. Επίσης θα υπάρχει υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών από τις κοινοπραξίες αν οι δήμοι τούς προσφέρουν υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

Διαβάστε ακόμα: 

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΓΚΑΛΕΙ ΨΙΝΑΚΗ να απαντήσει στα Αιτήματα των δημοτών του Βαρνάβα.

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.