Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ομογενείς στην Αμερική σε 50 ώρες συγκέντρωσαν περισσότερα από 100.000 δολάρια - Η εκστρατεία #HelpGreeceNow

Τα Παιδικά Χωριά SOS ΗΠΑ συγκέντρωσαν περισσότερα από 100.000 δολάρια σε μόλις δύο ημέρες για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η οργάνωση αυτή.

Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από δωρεές που έκαναν ιδιώτες μέσω των Παιδικών Χωριών SOS ΗΠΑ και μέσω Ίντερνετ ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Ιδρύματος της Οικογένειας Τζαχάρη (The Jaharis Family Foundation, Inc.) να προσφέρει το αντίστοιχο ποσό αν επιτευχθεί η πρόκληση για την συγκέντρωση 50.000 δολαρίων.
Η συγκέντρωση του ποσού αυτού επετεύχθη γρήγορα όταν το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council, HALC), που εδρεύει στο Σικάγο, ξεκίνησε εκστρατεία, την #HELPGREECENOW campaign, με την οποία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 50.000 δολάρια για τα Παιδικά Χωριά SOS σε μόλις δύο ημέρες. Η επιτυχία της εκστρατείας αυτής ενέπνευσε τον ιδρυτή του HALC να προτείνει και αυτός την χορήγηση 50.000 δολαρίων αν επιτευχθεί νέα πρόκληση για την συγκέντρωση ανάλογου ποσού από δωρητές.
"Η ελληνική διασπορά και πολλοί φιλέλληνες απέδειξαν την δέσμευσή τους να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας. Το γεγονός ότι εκατοντάδες Έλληνες και φιλέλληνες δώρισαν πάνω από 50.000 δολάρια σε λιγότερο από 50 ώρες μου προκαλεί δέος", δήλωσε ο Νίκος Μούγιαρης, ιδρυτής του HΑLC και ιδιοκτήτης της εταιρείας MANA Products.
"Μετά την επιτυχία της πρόκλησης (για την συγκέντρωση) των 50.000 δολαρίων του Ιδρύματος της Οικογένειας Τζαχάρη για τα Παιδικά Χωριά SOS, θα ήθελα να συνεχίσουμε εμείς αυτήν την κίνηση. Γι'αυτό προκηρύσσω μια άλλη πρόκληση για την συγκέντρωση 50.000 στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής που έχει στόχο να ωφεληθούν τα Παιδικά Χωριά SOS στην Ελλάδα", πρόσθεσε.
"Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τα Παιδικά Χωριά SOS --τα παιδιά είναι πάντα η πιο ευάλωτη ομάδα σε οποιαδήποτε κρίση, έναν πόλεμο ή μια οικονομική" κρίση, σημείωσε παράλληλα ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του HALC.
"Τα SOS έχουν σε όλη την πορεία τους κάνει τη διαφορά στις ζωές των ευάλωτων παιδιών και είμαστε ενθουσιασμένοι που στεκόμαστε στο πλάι τους για λογαριασμό των παιδιών στην Ελλάδα", πρόσθεσε.
Από το 1975 τα Παιδικά Χωριά SOS εργάζονται στην Ελλάδα με στόχο να διασφαλίσουν ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Η οργάνωση αυτή, καταβάλλοντας προσπάθεια να υποστηρίξει τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που βρέθηκαν σε δεινή θέση λόγω της κρίσης, επέκτεινε τα προγράμματά της στην Ελλάδα και τώρα προσφέρει κρίσιμης σημασίας βοήθεια σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες ετησίως μέσω των επτά κοινοτικών της κέντρων.
"Παιδιά και οικογένειες ζουν σε άθλιες συνθήκες εξαιτίας αυτής της οικονομικής κρίσης. Πολλοί γονείς είναι άνεργοι και τους είναι δύσκολο να παρέχουν τα απαραίτητα στις οικογένειές τους. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στο Ίδρυμα της Οικογένειας Τζαχάρη που ηγήθηκε αυτής της πρόκλησης για δωρεές και στο Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας που στάθηκε ένας θαυμάσιος εταίρος στην εκκίνηση της εκστρατείας αυτής με τέτοιο ενθουσιασμό και επιτυχία", δήλωσε η Κάθι Κλαδόπουλος, πρόεδρος της The Midas Exchange και μέλος του συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS ΗΠΑ.
"Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει σε μια ευρύτερη εκστρατεία του συμβουλίου μας για την συγκέντρωση χρημάτων που έχει στόχο να υποστηρίξει αυτές τις οικογένειες και να αφυπνίσει την αμερικανική κοινότητα για την κατάσταση στην Ελλάδα και να την παρακινήσει να δράσει", πρόσθεσε.
Τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα βοηθήσουν τα Παιδικά Χωριά SOS να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των οικογενειών που αντιμετωπίζουν κίνδυνο και υποστηρίζονται τώρα από τα επτά κοινωνικά κέντρα της οργάνωσης. Θα βοηθήσουν επίσης την οργάνωση να επεκτείνει το πρόγραμμα χορήγησης βοήθειας σε τρόφιμα για να υποστηρίξει ευάλωτες οικογένειες σε όλη την χώρα και να βοηθήσει τις οικογένειες να ανακάμψουν και να ξαναχτίσουν την ζωή τους όταν αρχίσει να υποχωρεί η κρίση.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.