Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Φαρμακονήσι: 350 "λάθρο" απέναντι σε 24 στρατιώτες - Το ΓΕΣ ενισχύει τη φρουρά υπό το φόβο και τουρκικής προβοκάτσιας

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΙ "ΛΑΘΡΟ" ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  
Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και ασφάλειας της στρατιωτικής φρουράς στο Φαρμακονήσι ανακύπτει, καθώς αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 350 λαθρομετανάστες βρίσκονται πάνω στο νησί απέναντι στους 24 στρατιώτες με επικεφαλής έναν υπολοχαγό. Το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη ενέργειες για την απομάκρυνση τους μοιάζει αδιανόητο, αλλά την ίδια στιγμή, η Κως έχει βουλιάξει από τους λαθρομετανάστες. Πρόκειται σαφώς και ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που προβληματίζει έντονα αυτή τη στιγμή την ηγεσία του ΓΕΣ, είναι τι θα συμβεί αν οι 350 «λάθρο» εξεγερθούν εναντίον των ανδρών του φυλακίου στο Φαρμακονήσι. Πρόκειται για μία αναλογία της τάξεως του 1 προς 15, με τον αριθμό των λαθρομεταναστών να αυξάνεται συνεχώς. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να ενισχυθεί η φρουρά του Φαρμακονησίου για παν ενδεχόμενο.
Το ΓΕΣ διαψεύδει δημοσιεύματα που ανέφεραν πώς κάποιοι από τους λαθρομετανάστες ήταν ένοπλοι και κινήθηκαν κατά των στρατιωτών. Αλλά πόσο μπορεί να απέχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την πραγματικότητα; Οι Τούρκοι είναι ακριβώς απέναντι και σκοπίμως στέλνουν τους «λάθρο» στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι και σε όλα τα μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το καθεστώς των οποίων αμφισβητούν.
Δεν θα μπορούσαν να στείλουν αριθμό ένοπλων λαθρομεταναστών για να τεστάρουν τα αντανακλαστικά της φρουράς στο Φαρμακονήσι και να καταγράψουν τους χρόνους αντίδρασης και μεταφοράς ειδικών δυνάμεων από τη Κω; Σαφώς και θα μπορούσαν.
Τότε η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο γιατί οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι που πεινούν, διψούν και γνωρίζουν πώς δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Άλλωστε από εμπόλεμα πεδία έχουν φύγει αναζητώντας στην Ελλάδα και στην Ευρωπαική Ένωση ένα καλύτερο αύριο.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς μέχρι το Λιμενικό να μπορέσει να τους απομακρύνει από το Φαρμακονήσι (πόσους να απομακρύνει και που να τους πάει) οι στρατιώτες φροντίζουν να δίνουν τρόφιμα και νερό στους λαθρομετανάστες για να τους έχουν υπό έλεγχο. Άλλο ένα στοιχείο πάντως επικίνδυνο, αφού μιλάμε για αποθέματα φυλλακίου, τα οποία μπορεί να χρειαστεί σε μία έκτακτη κατάσταση.
Αξίζει να σημειωθεί πώς οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα, όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr μέσω… τουριστών-πρακτόρων φωτογραφίζει τις οχυρώσεις και τα πολυβολεία νησιών του ανατολικού Αιγαίου (Πλατιά, Ρόδος κ.α.). Μία ενέργεια σαφώς εχθρική και άκρως ανησυχητική. 
Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν εφησυχάζουν, βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα και με το βλέμμα στραμμένο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τον Έβρο.
Το ζήτημα πάντως με τους λαθρομετανάστες στα νησιά πρέπει επειγόντως να λυθεί καθ’ ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπως επιβεβαιώνεται και από πηγές του ΓΕΣ που οι "λάθρο" μιλούν με την απέναντι πλευρά, τα τουρκικά παράλια, δίδοντας πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό νησί. Κι αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Φαρμακονησίου.   




Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.