Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

#ThisIsACoup: Όταν το Twitter κατάλαβε ότι η Γερμανία επιχειρεί πραξικόπημα στην Ελλάδα

#ThisIsACoup
#ThisIsACoup: «Αυτό είναι ένα πραξικόπημα». Μπορεί ορισμένοι να μην το έχουν αντιληφθεί ακόμα, όμως φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν πάρει χαμπάρι ότι αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη είναι μία απόπειρα πραξικοπήματος κατά μίας εκλεγμένης κυβέρνησης – κι όσοι αμφέβαλλαν μέχρι πριν λίγες μέρες, μάλλον μετά τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να έχουν κατασταλάξει.

Έτσι, το hashtag #ThisIsACoup τις τελευταίες ώρες είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στο Twitter, με δεκάδες χιλιάδες χρήστες του κοινωνικού δικτύου να καταφέρονται κατά της γερμανικής κυβέρνησης και κυρίως του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και για τη γενικότερη στάση τους που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη.
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω μία Ευρώπη η οποία ενεργεί ως φονικός δικαστικός κλητήρας εναντίον της Ελλάδας #Thisisacoup», έγραψε στο Twitter η Σούζαν Μουρ, αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian.
Από την πλευρά της, η Μπάρμπαρα Λοχμπίλερ, ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων, ανέφερε σε μήνυμά της: «Μιλάνε για εμπιστοσύνη. Μόνο και μόνο για να συντάξουν μία πρόταση που είναι καθαρή ταπείνωση. Λαμπρή ιδέα. #ThisIsACoup».
Όμως και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφέρει στο blog  του στους New York Times: «Tο hashtag ThisIsACoup είναι ακριβώς έτσι. Αυτό ξεπερνά την αυστηρότητα και γίνεται καθαρή μνησικακία, πλήρης καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και καμία ελπίδα για βοήθεια. Ο σκοπός ήταν πιθανόν μία πρόταση που η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί∙ αλλά ακόμη κι έτσι, είναι μία γκροτέσκα προδοσία προς οτιδήποτε υποτίθεται ότι συμβόλιζε το ευρωπαϊκό σχέδιο».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.