Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΣΕΡΑΓΕΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ… Δεν Φταίει η Ελλάδα, Αλλά ο Οικονομικός Βιασμός της…

ΣΕΡΑΓΕΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ... Δεν Φταίει η Ελλάδα, Αλλά ο Οικονομικός Βιασμός της...
ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ…
Του Lyndon LaRouche
Η κρίση, που περνά μέσα από τις αγορές χρέους δεν είναι απλά μια κρίση στην Ελλάδα, αλλά και του χρεοκοπημένου συστήματος του ευρώ και του επίσης κατεστραμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ. Τα περισσότερα από τα έθνη της διατλαντικής συμμαχίας αντιμετωπίζουν μια ανάλογη κρίση, αν όχι αύριο, στη συνέχεια, μέσα σε λίγες εβδομάδες! Μια κρίση κατανεμημένη στα διατλαντικά έθνη, από τα οποία μόνο εκείνοι της Νότιας Αμερικής είναι κάπως προστατευμένα.

Αυτή η κρίση έχει ενεργοποιηθεί τώρα, λόγω του χρηματοπιστωτικού και οικονομικού βιασμού της Ελλάδα, όχι από την στάση πληρωμών της χώρας. Δεν αποτελεί ελληνικό πρόβλημα, το γεγονός πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται στο χείλος μιας καταστροφικής αλυσιδωτής αντίδρασης.

Οι Έλληνες είναι, στην πραγματικότητα, σε μια πιο σταθερή θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα έθνη της Ευρώπης. «Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είναι μια στιγμή «Σεράγεβο» για το ευρώ», έγραψε στον Guardian, ο αρθρογράφος Λάρι Έλιοτ… «Η Στρατηγική της Μέρκελ δεν είχε απλώς αποτύχει, απέτυχε θεαματικά» έγραψε αρθρογράφος του Spiegel. «Υπάρχει μια πραγματική απειλή της κατάρρευσης της Ευρώπης.»

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε πλέον να κάνει τις πληρωμές για το χρέος της χώρας ($ 72 δισεκατομμύρια δολάρια), στέλνοντας κύματα σοκ στις αγορές των δημοτικών ομολόγων των ΗΠΑ. ο Λευκός Οίκος απέκλεισε την ανάληψη δράσης. Και τα αποτελέσματα των hedge funds και τις τράπεζες που είχαν, όπως Lemmings, όλα τα στοιχήματα που ο λάθος τρόπος για την κρίση χρέους της ευρωζώνης, είχαν μεγάλες απώλειες.

«Η κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος του Λονδίνου και της Wall Street είναι αδύνατη», δήλωσε ο Lyndon LaRouche (EIR Founding Editor)

Είναι μια γενική, ασταμάτητη κατάρρευση που η κυβέρνηση Ομπάμα δεν μπορεί να φρενάρει. Οι Έλληνες είναι σε καλύτερη θέση? Έχουν ενεργήσει έτσι ώστε να απαλλαγούν από τη «νόσο Σόιμπλε», και την «ασθένεια Μέρκελ». Τώρα μόνο ένα πράγμα θα λειτουργήσει: μια παγκόσμια πολιτική Glass-Steagall, αρχής γενομένης για αποκατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες? και μια παραγωγική πιστωτική πολιτική ενώνεται με αυτές της Κίνας και των χωρών BRICS. Πάντως ούτε ένα δεν συμβεί, χωρίς να βγουν έξω από το παιχνίδι Ομπάμα και Μέρκελ – Γεγονός το οποίο μπορεί επίσης να αποτρέψει τον Παγκόσμιο Πόλεμο »

Και την ίδια ώρα οι αγορές συνεχίζουν να βυθίζονται..

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.