Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το ΔΝΤ Ανακοίνωσε την Αθέτηση Πληρωμής από την Ελλάδα – Δεν υφίσταται Χρεοκοπία

Το ΔΝΤ Ανακοίνωσε την Αθέτηση Πληρωμής από την Ελλάδα
ALERT – Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διά του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση της. Γεγονός που δεν σημαίνει, προσέξτε το ιδιαίτερα αυτό, Χρεοκοπία για τη χώρα.

Τα λέγαμε Χθες – Επιβεβαιώθηκαν Σήμερα… Τι θα πάθουμε αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
«Επιβεβαιώνω ότι η οφειλή 1,2 δισ. SDR (σ.σ. το άτυπο νόμισμα του Ταμείου, περίπου 1,5 δισ. ευρώ) της Ελλάδας προς το ΔΝΤ δεν ελήφθη. Ενημερώσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι η Ελλάδα είναι τώρα στις ληξιπρόθεσμες πληρωμές και μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ μόνο εφόσον πληρωθούν οι οφειλές» ανέφερε ο κ. Ράις σε ανακοίνωσή του.
«Επιβεβαιώνω επίσης ότι το ΔΝΤ έλαβε από τις ελληνικές αρχές αίτημα για παράταση της υποχρέωσης για πληρωμή της μη εξοφληθείσας δόσης, που θα κατατεθεί σύντομα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, το ΔΝΤ επικοινωνεί με την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι η δόση δεν έχει πληρωθεί.
Ηδη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου. Κανονικά η ενημέρωση θα μπορούσε να γίνει μέσα σε διάστημα ενός μήνος, ωστόσο έγινε άμεσα λόγω της κρισιμότητας της πολιτικής κατάστασης.
Η δόση του ΔΝΤ κηρύσσεται αυτομάτως ως ληξιπρόθεσμη και η χώρα μας θα έχει προθεσμία ενός μηνός για να αποπληρώσει την οφειλή με τόκους υπερημερίας. Στο ακραίο σενάριο που καθυστερήσει η πληρωμή της δόσης για πολλούς μήνες, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τη θέση της στο ΔΣ του ΔΝΤ.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.