«Η Ελλάδα δεν θέλει πια βοήθεια από το ΔΝΤ», δήλωσε ο  Υφυπουργός Νίκος Παππάς την  Κυριακή την  παραμονή  της συνόδου κορυφής που θα καθορίσει εάν η χώρα θα σωθεί ή θα εξέλθει από την ευρωζώνη, αναφέρει διεθνές  πρακτορείο ειδήσεων.

Προφανώς η κυβέρνηση κάνει την ύστατη προσπάθεια να «ξεφορτωθεί» το ΔΝΤ , το οποίο τορπιλίζει την οποιαδήποτε προσπάθεια εξευρέσης λύσης.
«Είμαι ένας από αυτούς  που πιστεύουν ότι το ΔΝΤ δεν θα πρέπει να επεμβαίνει  στην Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα βρούμε την σωστή φόρμουλα για λύση χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ» , δήλωσε ο  Παππάς, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη «δεν έχει ανάγκη  τον διεθνή οργανισμό» με έδρα την Ουάσινγκτον, και «μπορεί να συνεχιστεί χωρίς αυτόν και τα χρήματα του.
Η συμμετοχή της ΕΕ στο τεράστιο πακέτο διάσωσης, το οποίο έφτασε τα  240 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια, σε αντάλλαγμα  ακραία μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις , λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, και  για εννέα μήνες δεν έχει υλοποιηθεί  καμία δόση από τα 7,2 δις ευρώ της διάσωσης.
Για την ελληνική κυβέρνηση οποιαδήποτε επέκταση του προγράμματος  διάσωσης θα καταστρέψει την  ήδη προβληματική οικονομία της χώρας , με την άσκηση περαιτέρω λιτότητας. .
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ,  προτείνεται στην ελληνική πλευρά να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2015 το τρέχον πρόγραμμα και να χρησιμοποιηθεί το «μαξιλάρι» των 10,9 δισ. ευρώ από τους πόρους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να αποπληρωθούν οι δόσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τους επόμενους μήνες.
Πολλά ακούγονται και γράφονται, αλλά νομίζουμε το εάν  «κλείσει» η συμφωνία ή όχι θα κριθεί σήμερα μέχρι το βράδυ στις επικοινωνίες Τσίπρα, Ολάντ και Μέρκελ.  Εάν μέχρι σήμερα δεν συμφωνήσουν πάνω σε κάτι γενικό , τότε και αύριο όλα θα είναι αρνητικά.