Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ζητούν από τους "πεθαμένους" φορολογικά Ελληνες επιπλέον 8 δισ. ευρώ! - Καλό το ανέκδοτο, αλλά...

ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
Πρακτικά ανεφάρμοστη είναι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές αφού προβλέπει σε ένα εξαντλημένο από την άγρια φορολογία σώμα πολιτών, να επιβληθεί ακόμα πιο ... άγρια φορολογία με μέτρα συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους επόμενους 17 μήνες! Δηλαδή ζητούν από τον πεθαμένο να "τρέξει κατοστάρι"! Γίνεται;

Ούτε μία περίπτωση στα ... οκτώ δισεκατομμύρια να εφαρμοστεί και γι αυτό σοβαροί οικονομικοί αναλυτές προβλέπουτν ότι αν δεν υπάρξει κάτι άλλο που νθα αλλάξει τον ρου των πραγμάτων ("βαθύ κούρεμα" του χρέους και δωρεαν οικονομική βοήθεια) σε έξι μήνες η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις επιλογές της, αλλά αυτή την φορά δεν θα έχει σύμμαχο τους πολίτες όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά αντιπάλους, που θα αναζητούν έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό, όπως έκαναν και h την προηγούμενη κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η ελληνική πρόταση σχεδιάζει να έχει έσοδα 680 εκατομμύρια ευρώ από τον ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2015 με αυξήσεις στους συντελεστής, ενώ από τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεις και τις αυξήσεις εισφορών στους συνταξιούχους θα έχει έσοδα 665 εκατομμύρια ευρώ.
Από τις αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει περίπου 1,36 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2016.

Όπως φαίνεται και από τον πίνακα που διέρρευσε, θα αυξηθούν κατά 3,9% οι ασφαλιστικές εισφορές για να φέρουν έσοδα 800 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 12% σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ.
Η κυβέρνηση στην πρότασή της επιθυμεί να έχει έσοδα από τις άδειες κινητής τηλεφωνίας 4G και 5G.
Σχετικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, φαίνεται πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις, καθώς προβλέπει εξοικονόμηση στη δαπάνω για το 2015 κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση για το 2016 θα είναι 300 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.