Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

WSJ: Πώς το ελληνικό ζήτημα αποκαλύπτει τις αδυναμίες της Ευρωζώνης

Την αιτία που η Ελλάδα και οι πιστωτές της έχουν αποτύχει να καταστήσουν το χρέος βιώσιμο εξετάζει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Michael J. Casey, αναζητώντας την αιτία πέρα από όσα γράφουν συνήθως τα πρωτοσέλιδα για την αδιαλλαξία που δείχνει η αριστερή κυβέρνηση απέναντι στους πιστωτές της.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στην λανθασμένη πολιτική δομή της ευρωπαϊκής ένωσης όπου ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα συνυπάρχει με μία κατακερματισμένη και απρόβλεπτη διακυβέρνηση.
Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, αυτή η δομή σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο να υποθέσει κανείς ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως της Ισπανίας ή της Ιταλίας, πιθανότατα να αρχίσουν να ανησυχούν για τα επίπεδα του χρέους τους όταν η ΕΚΤ ολοκληρώσει το πρόγραμμα QE.
Με την Ελλάδα λοιπόν να αρνείται να προβεί σε περικοπές δαπανών και τους δανειστές της να αρνούνται να παράσχουν ελάφρυνση του χρέους χωρίς δεσμεύσεις ο κίνδυνος ενός ανεπιθύμητου Grexit εντείνει την αγωνία, προσθέτει ο αρθρογράφος...

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.