Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τ.Σόρος, USAID, και αμερικανικές ΜΚΟ θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης Ν.Γκρούεφσκι

"ΒΛΕΠΕΙ" ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ ΤΟ STATE DEPARTMENT
Η «Ανοικτή Κοινωνία» του Τ.Σόρος, η USAID και το FORUM,όλες αμερικανικές ΜΚΟ κρύβονται πίσω από τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Ν.Γκρουέφσκι στα Σκόπια με σκοπό την ανατροπή της σύμφωνα με τις σκοπιανές υπηρεσίες ασφαλέιας.

Την ίδια στιγμή "Συνέχιση των ταραχών" βλέπει το αμερικανικό State Department δημιουργώντας και άλλες υποψίες για την αμερικανική ανάμειξη στην περιοχή.
Mαζί με τις αμερικανικές ΜΚΟ δρα και μια σερβική οργάνωση, η Canvas,η οποί περιλαμβάνεται στη λιστα των τρομοκρατικών οργανώσεων και χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θεωρείται αντι-ορθοδοξου προσανατολισμού, και "φυτευτή" από ξένες δυνάμεις για να προκαλεί χάος στη Σερβία όποτε συντρέχουν λόγοι.
«Συμμορία που είναι ειδικευμένη σε πραξικοπήματα,  είναι αυτή της σερβικής τρομοκρατικής ομάδας ‘Canvas’, τα μέλη της οποίας πληρώνονται με 1.500 δολάρια και εξειδικεύονται στη διοργάνωση διαδηλώσεων», γράφει τη βουλγαρική ‘Blitz’ επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.
Μάλιστα, το δημοσίευμα διατείνεται ότι η ‘Βέτσερ’ έχει έγγραφα που επιβεβαιώνουν  τους ισχυρισμούς αυτούς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την σκοπιανή εφημερίδα, πίσω από το σκηνικό αυτό βρίσκεται η «Ανοικτή Κοινωνία» του Σόρος, η USAID και το FORUM, οι οποίες οργανώσεις διοργανώνουν  τις διαμαρτυρίες του Ζόραν Ζάεφ και της Ραντμίλα Σεκερίνσκα του SDSM.
Η πρώτη διαδήλωση διοργανώθηκε για τη δολοφονία του Μάρτιν Νεσφκόφκσι το 2011 και σύμφωνα με τη στρατηγική  της οργάνωσης  ‘Canvas’ όταν οι βίαιες διαδηλώσεις δεν δίνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τότε επιτίθενται μαζικά, προκαλώντας έναν ελεγχόμενο πόλεμο, ταραχές και αιματοχυσίες.
«Η σερβική οργάνωση ‘Kanvas’ είναι η μόνη αντι-ισλαμική οργάνωση που είναι στον κατάλογο των 85 τρομοκρατικών οργανώσεων και χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στα μέλη της έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Ρωσία. Έχουν εμπλακεί στις αναταραχές του Μαϊντάν στην Ουκρανία, στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και σε άλλες 28 χώρες σε όλον τον κόσμο. Τώρα θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», γράφει η εφημερίδα Βέτσερ.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι μία από τις πρωτοβουλίες του ιδρύματος Σόρος και της USAID είναι η χρηματοδότηση σε μη -βίαιες διαμαρτυρίες, στις οποίες λαμβάνουν μέρος και οι συμμετέχοντες  στην  οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι φοιτητές που εκπαιδεύονται στην ‘Canvas’. Η οργάνωση έχει παρουσιασθεί στη χώρα από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, λίγο πριν από τις φοιτητικές διαδηλώσεις. 
Ανακοινώθηκε ότι έχουν δρομολογηθεί δύο ιδέες για διαμαρτυρίες, σε κάθε μία από αυτές οι διαδηλωτές θα λάβουν 1.500 δολάρια.
Η προθεσμία για συμμετοχή στα σχέδια αυτά ήταν η 28η Ιανουαρίου 2015 και οι αιτήσεις παραδίδονταν στη Σόνια Ισμαήλ, γράφει το δημοσίευμα της ‘Βέτσερ’.
Την ίδια στιγμή με ανακοίνωση του State Department διαφαίνεται ότι οι ΗΠΑ περιμένουν τη συνέχιση των ταραχών στα Σκόπια, που ως στόχο έχουν την ανατροπή της κυβέρνησης  Ν.Γκρουέφσκι.
«Παρακολουθούμε επιμελώς τα γεγονότα στην FYROM, και μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους παραμένουμε σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, στους οποίους μεταφέρουμε την ανησυχία μας για την πολιτική κρίση».
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεφ Ράτκι κατά τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση όταν ρωτήθηκε για την αξιολόγηση του γερουσιαστή Κρις Μάρφι για την πολιτική κρίση στη χώρα αυτή των Βαλκανίων και υπενθύμισε ότι "η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον δεν πρέπει να λαμβάνει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια ως δεδομένα".
«Καλούμε όλα τα μέρη να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελευθερίας, του συνέρχεσθαι  και της ειρηνικής διαμαρτυρίας και να απόσχουν από πράξεις βίας.
Καλούμε τις αρχές να σημειώσουν πρόοδο στις υποχρεώσεις που απορρέουν με τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών παρανομιών που προέρχονται από τις πρόσφατες αποκαλύψεις.
Καλούμε, επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχει σε ενισχυμένο κοινοβουλευτικό έλεγχο επί των θεσμικών οργάνων της κυβέρνησης των Σκοπίων, μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή για τη διερεύνηση των αποκαλύψεων".
Όλα ξεκίνησαν όλως τυχαίως μόλις τα Σκόπια ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν την διέλευση του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Κ.Ευρώπη.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.