Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδιώκει να βραβεύσει αύριο ο Ψηνάκης


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύμφωνα με πληροφορίες μας επιδιώκει να βραβεύσει ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης αύριο το μεσημέρι στις 14:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, με το παράσημο της Λεγεώνας του Μαραθώνα.

O Δημοτικός Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δήμου Μαραθώνος σε επιστολή του προς το Ιδιαίτερο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα 19 Μαΐου 2015, με ΘΕΜΑ: ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σημειώνει τα παρακάτω:
Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ηλίας Ψηνάκης πρόκειται να απονείμει Τιμητική Διάκριση του Δήμου Μαραθώνος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επισκεπτόμενος το Προεδρικό Μέγαρο αύριο το μεσημέρι.
Για την ενέργεια αυτή αισθανόμεθα την υποχρέωση να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
α. Κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική ενέργεια η απαρχή της απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων του Δήμου μας να ξεκινήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα, η πρώτη Τιμητική Διάκριση να αποδοθεί στον Εξοχότατο Πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
β. Ο σημερινός Πρόεδρος έχει προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στη χώρα αλλά και ως Υπουργός Εσωτερικών σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη μας, για τις οποίες, τόσον εμείς προσωπικά όσο και οι συμπολίτες μας, εκφράζουμε για μία ακόμα φορά τις ευχαριστίες μας.
γ. Είμεθα όμως υποχρεωμένοι να εκφράσουμε παράλληλα την ένστασή μας για τον τρόπο για τον οποίο χειρίζεται το θέμα ο σημερινός Δήμαρχος. Ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να τιμηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι με μια απλή πρωτοβουλία του σημερινού Δημάρχου, κάτι που θεωρούμε ότι είναι υποτιμητικό για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
δ. Επίσης είναι αξιοπερίεργο, αν όχι παραπλανητικό, ότι η πρωτοβουλία αυτή συνοδεύεται από μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που όμως δεν αφορά την Τιμητική Διάκριση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που παρά τις αντιρρήσεις όλων των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης, εξουσιοδοτεί τον κ. Ηλία Ψηνάκη να αποφασίζει μόνος του ποιον θα τιμήσει και ποιον θα παρασημοφορήσει, χωρίς καμία έγκριση, αναφορά και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί, όχι μόνο μια εξωφρενική Ελληνική αλλά και μια παγκόσμια πρωτοτυπία.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό στον θεσμό και στο πρόσωπο του Προέδρου.
Θα σας παρακαλούσαμε πολύ να γνωρίσετε τις απόψεις μας στον Εξοχότατο κ. Πρόεδρο.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.