Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο Ερντογάν τα "σπάει" και με τη Ρωσία - Αρνήθηκε την πρόσκληση για τις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία μη αποδεχόμενος πρόσκληση του Β. Πούτιν να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου. Πρόσκληση που έχουν δεχθεί η Ελλάδα και η Κύπρος. 

Ο σουλτάνος Ερντογάν εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τη στάση που κράτησε ο Β. Πούτιν στο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων. «Η 24η Απριλίου του 1915 είναι συνδεδεμένη με ένα από τα τρομακτικότερα και δραματικότερα γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία, την Αρμενική γενοκτονία», είχε δηλώσει ο Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Γερεβάν της Αρμενίας. 
Την ίδια ημέρα, στις 24 Απριλίου 2015, η ρωσική Δούμα εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο επίσης χαρακτήρισε ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων. Κάτι που σαφώς δεν άρεσε στην Τουρκία, η οποία αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στις εκδηλώσεις της 9ης Μαίου από τον πρέσβη της στη Μόσχα. 
Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού κοινοβουλίου, Τσεμίλ Τσισέκ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, είπε πως μέχρι τις 15 Απριλίου ήταν βέβαιος πως ο πρόεδρος Ερντογάν θα πάει στη Μόσχα. 
Σημειώνεται πως ο Ερντογάν, πέραν της αντίδρασης για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Ρωσία, μετέφερε την ημερομηνία τέλεσης των εορτασμών για τη μάχη της Καλλίπολης, στις 24 Απριλίου. Εμφανίστηκε μάλιστα υπερήφανος γιατί στη δική του τελετή παραβρέθηκαν 21 ξένοι ηγέτες, ενώ στο Γερεβάν πήγαν μόνο οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η άρνηση του Ερντογάν να αποδεχτεί την πρόσκληση του Πούτιν συνιστά πρόκληση. Κι αυτό οι Ρώσοι θα το θυμούνται, αφού με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης μετρούν… φίλους. 
Τμήμα ειδήσεων
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.