Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

FT: "Αλέξης Τσίπρας εναντίον όλων" - Μόνος στο λάκκο με τα "φίδια"

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΚΤΑΜΕΡΗ  

Oι Financial Times σε άρθρο τους αποκαλύπτουν όλους τος διαλόγους φωτιά της οκταμερούς.

Κυριολεκτικά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, εναντίον όλων. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάθισε στο τραπέζι έχοντας απέναντί του την Άνγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Μάριο Ντράγκι.
Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε στον Γ. Βαρουφάκη λέγοντας: "Καλό θα είναι να μιλήσεις στον υπουργό Οικονομικών, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς και για όσα λέει στις συνεντεύξεις του". Επίσης πρόσθεσε: ''Αλέξη, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τρόπο απαξιωτικό. Είναι εκπρόσωποι των θεσμών και πρέπει να τους παρέχετε ό, τι στιοχεία ζητούν".
Τη σκυτάλη πήρε η Αγκελα Μέρκελ που ξεκαθάρισε πως το σημείο εκκίνησης είναι η λίστα της 10ης Δεκεμβρίου με τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την επιλογή να διαλέξει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν και να τις αντικαταστήσει με άλλες που θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα», είπε.
Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι η καγκελάριος κάνει λάθος. «Ξεχάστε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας. Ρώτησα: περιμένετε να προχωρήσω τα μέτρα που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ο Σαμαράς; Η απάντηση ήταν 'όχι'».
Ο Μάριο Ντράγκι ήταν ιδιαίτερα επικριτικός λέγοντας στον Τσίπρα ότι πιστεύει πως οι ελεγκτές έτυχαν κακής μεταχείρισης από τους οικοδεσπότες τους.
Ο Αλέξης Τσίπρας αντέτεινε πως επιτρέποντας ελεύθερη πρόσβαση θα ήταν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και η Μέρκελ σημείωσε πως όλες οι χώρες-μέλη του ΔΝΤ υπόκεινται σε ετήσιες επιθεωρήσεις που περιλαμβάνουν πρόσβαση στα στοιχεία της κάθε χώρας.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.