Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Καυστική επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνα προς τον Δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη

«Οι εργαζόμενοι στο δήμο Μαραθώνος και ειδικότερα στο τομέα της καθαριότητας σάς απευθύνουμε την παρούσα επιστολή για να εκφράσουμε τα παράπονα μας σχετικά με κάποια φαινόμενα δυσλειτουργίας που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους εργασίας με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έτσι και αλλιώς επιβαρυμένο έργο μας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι στην αρχή της θητείας σας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πρώτης σας συνάντησης με το σύνολο των εργαζομένων, μάς είχατε δηλώσει ρητά, ότι σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους εργαζόμενους από ορισμένους εκ των αιρετών συνεργατών σας, θα ... έχουμε το δικαίωμα να σας αναφέρουμε τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες, δυστυχώς, έχουν ως αποτέλεσμα να λειτουργούν ανασταλτικά στην εργασία μας και προκαλούν δυσαρέσκεια στο προσωπικό.
Τα φαινόμενα δυσαρμονίας που παρατηρούνται ανάμεσα σε ορισμένους αιρετούς και στους διευθυντές-προϊσταμένους και εργαζόμενους είναι σοβαρά και έχουν σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να μη λειτουργούν αρμονικά σχετικά με τη διεκπεραίωση του έργου. Αυτό έχει ως συνέπεια το βάρος της κακής λειτουργίας να πέφτει εξ ολοκλήρου στους εργαζόμενους και το χειρότερο να κυκλοφορούν φήμες στην ευρύτερη κοινωνία των δημοτών μας ότι οι εργαζόμενοι αντιπολιτεύονται τη δημοτική Αρχή. Γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και θίγει προσωπικά τον καθένα μας και όλους μαζί τους εργαζόμενους.
Προς το σκοπό αυτό έχουμε να σας εκθέσουμε συγκεκριμένα περιστατικά κακών, ανάρμοστων και αυταρχικών συμπεριφορών προς τους εργαζόμενους, από μέρους ορισμένων αιρετών. Λεκτικές ύβρεις, άγνοια ορισμένων κανόνων, εκβιασμοί, κατηγορίες περί ανικανότητας του προσωπικού και απειλές απολύσεων διαπιστώνονται καθημερινά κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες τίποτα δε μπορεί να πάει μπροστά.
Ο Δήμος Μαραθώνος στο μεγαλύτερο του μέρος διαθέτει άξια και ικανά στελέχη, διευθυντές και προσωπικό που επιτελεί τα καθήκοντα του με υπευθυνότητα και ζήλο. Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι επιθυμούν την αγαστή και ορθολογική συνεργασία με την δημοτική αρχή και όχι την σύγκρουση. Επιθυμούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συζήτηση και έλλειψη καχυποψίας γιατί αυτό που μας ενώνει είναι το συμφέρον του Δήμου Μαραθώνος και τίποτα άλλο.
Παρακαλούμε να δώσετε σημασία στα λεγόμενα μας, να συμβάλλεται καθοριστικά στην επίλυση των προβλημάτων που σας αναφέρθηκαν». Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.