Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ομιλία Α.Τσίπρα στη Βουλή το απόγευμα - Θα επισημάνει τις "κόκκινες γραμμές" στη διαπραγμάτευση με τους "θεσμούς"

Με ομιλία του το απόγευμα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει τα όρια της Αθήνας στη διαπραγμάτευση, τις κόκκινες γραμμές και το πλαίσιο εντός του οποίου η Αθήνα δέχεται να διαπραγματευτεί, την ώρα που όπως όλα δείχνουν οι απειλές και οι εκβιασμοί των εταίρων οδηγούν σε ρήξη.

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα φάνηκε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. Φαίνεται πως οι δύο πλευρές διαβάζουν διαφορετικά τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου με τους εταίρους να εμμένουν στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με παράλληλη τήρηση του μνημονίου με την Αθήνα να λέει ότι η συμφωνία έβαλε τέλος και στο μνημόνιο, αλλά και την 5η αξιολόγηση.
Ο Α. Τσίπρας αναμένεται το απόγευμα να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης μερικές μόνο ώρες πριν την πενταμερή συνάντηση με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά και τους κυρίους Γιούνκερ, Τουσκ και Ντράγκι το πρωί της Πέμπτης. Η Αθήνα επιμένει στην πολιτική λύση ωστόσο εταίροι και δανειστές συνεχίζουν να επιδεικνύουν αδιάλλακτη στάση επιμένοντας σε αυστηρά οικονομικό πλαίσιο.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.