Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δήμος Μαραθώνα: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 19/3/15.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         
Στις 19-3-2015 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα. Ήταν άλλη μια συνεδρίαση την οποία ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να υποβαθμίσει συνεχίζοντας τα γνωστά του σόου και την προσπάθεια υποβάθμισης του Δ.Σ. 
  
            Σκοπός του για άλλη μια φορά ήταν η απαξίωση της συζήτησης για τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου για να μη φανεί μέσα από τη συζήτηση η ανικανότητά η δική του και της πλειοψηφίας να ανταποκριθούν στη λύση των απλών προβλημάτων της καθημερινότητας.
          Η προσπάθεια αυτή γίνεται από μέρος τους για να μην καταλάβουν οι  κάτοικοι του Μαραθώνα τους σκοπους τους που έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και έχουν να κάνουν με την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και το πέρασμά τους στους ιδιώτες. Η διεξαγωγή πρόχειρου διαγωνισμού για το μάζεμα των κλαδιών από ιδιωτική εταιρία, η μη πληρωμή  των καθαριστριών των σχολείων, η έλλειψη κονδυλίων για τη λειτουργία της εκπαίδευσης,ο ρολος που παει να παίξει η ΜΕΔΗΜ ΑΕ, που συζητήθηκαν, έχουν να κάνουν με αυτές τις επιδιώξεις.
          Στο ίδιο ΔΣ είχαμε την εφαρμογή κατά γράμμα της εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών για το έκτακτο προσωπικό, την αβάντα της πλειοψηφίας και των άλλων συνδυασμών της αντιπολίτευσης στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την απόρριψη των προτάσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα».
          Στην  όλη κατάσταση δεν είναι άμοιροι ευθυνών τόσο η αντιπολίτευση που ασκείται από τον κ. Λουΐζο σαν αξιωματική αντιπολίτευση, ο οποίος αναλώνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το παρελθόν που του καταλογίζονται, όσο και του κ. Δεληβοριά της «Δύναμης Πολιτών» που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύμβουλοι της «Δύναμης Πολιτών», προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της κυρίας Δούρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την εφαρμογή της οδηγίας της Ευρ. Ένωσης, προσπαθούν να εμπλέξουν και τους εργαζόμενους του Δήμου στο θέμα, κρατάνε παθητική στάση και ψηφίζουν μαζί με την πλειοψηφία σημαντικές αποφάσεις.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα και σε αυτή τη συνεδρίαση απέφυγε να μπει στην κοκορομαχία της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Κατήγγειλε τη στάση των κεντρικών ΜΜΕ που αποχώρησαν από την αίθουσα μόλις τελείωσε το σόου του κ. Δημάρχου.
Επίσης κατήγγειλε την άρνηση της πλειοψηφίας να φέρει, σαν θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως είχαμε ζητήσει, τα ζητήματα της συγκοινωνίας του Δήμου (τοπική και γενική), το θέμα της ΄΄Παμμακάριστου΄΄, των σχολείων, των Κέντρων Υγείας κλπ. Ανέδειξε τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα. Αποκάλυψε μέσα από τα θέματα που συζητήθηκαν. (Δηλαδή τον κανονισμό λειτουργίας των Κοιμητηρίων, τον πρόχειρο διαγωνισμό για τα κλαδιά, τη μη πληρωμή των καθαριστριών, την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού,το ρόλο που θέλει να παίξει η ανώνυμη εταιρία του Δήμου ΜΕΔΗΜ ΑΕ κλπ) το στόχο του κ. Ψινάκη που μέσα από τη διάλυση, θέλει να περάσουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως επιτάσσει ο ''Καλλικράτης''.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα από την πρώτη στιγμή της εκλογής του νέου Δ.Σ. είχε καλέσει πρώτα τους εργαζόμενους του Δήμου καθως και τους κατοίκους της περιοχής μας να μην δείξουν καμία ανοχή και καμία αναμονή, αλλά να αγωνιστούν για τα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν.
          Τώρα που αποκαλύπτεται όχι μόνο στα μάτια ορισμένων συμβούλων του κ. Δημάρχου, αλλά και σε πολλούς ψηφοφόρους, ο ρόλος και η ανικανότητά του να λύσει καθημερινά απλά προβλήματα, δεν χρειάζεται πια καμία αναμονή.
          Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τους ΕΒΕ, αγρότες, νέους, τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα να αγωνιστούν μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία, μέσα από τη «Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα» και την «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», τη μόνη αγωνιστική δύναμη του Δ.Σ., για τα καθημερινά προβλήματα και τα γενικότερα.
Δεν πρέπει να περιμένουμε:
Πότε θα γίνουν ξανά εκλογές, τοπικές, βουλευτικές.
Πότε θα μας δώσουν οι «κουτόφραγκοι» τα λεφτά.
Πώς θα πάνε οι διαπραγματεύσεις.
Τι άλλο σόου θα στήσει ο κ. Δήμαρχος.

Να αγωνιστούμε τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για:
·       ΄Εκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών  μονάδων.
·       Δωρεάν παιδικούς σταθμούς και ένταξη όλων των παιδιών σε αυτούς, δημιουργία νέων.
·       Καμία υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα στους ιδιώτες.
·       Εικοσιτετράωρη λειτουργία των Κ.Υ. Ν.Μάκρης και Καπανδριτίου με μόνιμο προσωπικό και πλήρη εξοπλισμό.
·       Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο στο πρώην ΠΝΑ στη Ραφήνα.
·       Αστική συγκοινωνία για την περιοχή μας, σύνδεση των οικισμών και των   περιοχών του Δήμου μας με τοπική συγκοινωνία, δωρεάν μεταφορά μαθητών, ανέργων, συνταξιούχων.
·       Δωρεάν αθλητισμό, πολιτισμό, αναψυχή.
·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ
---
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.