Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πυρετός διαβουλεύσεων: Αναμένεται τηλεφώνημα Τσίπρα-Γιούνκερ

Έντονες διεργασίες ενόψει Eurogroup

Εχει προγραμματιστεί για τις 17:00 - Θερμή επικοινωνία νωρίτερα του Έλληνα πρωθυπουργού και με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη θετική του παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα

Πυρετός διαβουλεύσεων εξελίχθηκε σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και σε Ευρωπαίους παράγοντες. Από το Μέγαρο Μαξίμου γνωστοποιήθηκε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στις 17:00 (ώρα Ελλάδας). Ως γνωστό, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επτροπής έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρευσης συμβιβαστικής φόρμουλας ανάμεσα σε Αθήνα και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο κ. Τσίπρας είχε θερμή τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, κ. Τζιάνι Πιτέλα τον οποίο και ευχαρίστησε για τη θετική του παρέμβαση σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα κατά την έκδοση σχετικού ψηφίσματος από το ΕΚ.

Ο κ. Πιτέλα ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι είχε συνομιλίες με πολλούς ευρωπαϊκούς παράγοντες όπως τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και ακόμη τον Πιερ Μοσκοβισί, τον Μισέλ Σαπέν και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, από τους οποίους ζήτησε να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα και όχι λιτότητα. 
Πηγή:Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.