Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχει ή δεν υπάρχει Δήμαρχος στον Δήμο Μαραθώνα???

Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνα. Κουραφέξαλα.... 

 Μεγάλη η δοκιμασία των υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνα από τις παρατεινόμενες χιονοπτώσεις και τον παγετό. Αλλά μεγαλύτερη η δοκιμασία των δημοτών στα υπερβόρεια του Δήμου (Βαρνάβα, Γραμματικό), με πολυάριθμες έκτακτες κλήσεις βοήθειας που δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους. Τρεις (3) ημέρες αποκλεισμού για άρρωστους γέροντες και παιδιά. Παίζουν κορώνα γράμματα με τις ζωές μας. Ακόμη μια φορά αποδείχθηκαν ανίκανοι να ανταποκριθούν. Άραγε γιατί να  πληρώνουμε τις υπηρεσίες που δεν μας προσφέρουν???
Τι Λουιζος, τι Ψηνάκης, τι Δεληβοριάς, τι Χατζηγιάννης. Κανείς δεν μιλά, κανείς δεν διαμαρτύρεται κανείς δεν λέει κουβέντα για τα δεινά της καθημερινότητας του κόσμου. Όλοι μα όλοι περί άλλων τυρβάζουν ….εν όψει εκλογών.
Τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και ιδιαίτερα στις ακραίες καιρικές συνθήκες χιονοπτώσεις και τον παγετό όπως τον βιώνουμε.
Ανίκανοι να διαχειριστούν έγκαιρα τις καταστάσεις και να ανταποκριθούν στα αγωνιώδη καλέσματα των πολιτών. Τοπικοί πρόεδροι και υπάλληλοι τρελαμένοι από τις τηλεφωνικές κλήσεις απεγνωσμένων πολιτών αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους λόγω έλλειψης προσωπικού (χειριστών), ανταλλακτικών μηχανημάτων, ελαστικών, αλυσίδων και καυσίμων κ.α. Κανένας συντονισμός καμιά υποστήριξη από πλευράς Δήμου, όλα την τελευταία στιγμή και τα αποτελέσματα τα ζούμε, μέχρι να χάσουμε τους ανθρώπους μας για πάντα.
Ο χειμώνας βρίσκεται μπροστά μας και αν απέτυχαν παταγωδώς στην πρώτη δοκιμασία φανταστείτε τι μας περιμένει στην συνέχεια, αν δεν συνέλθουν έγκαιρα.
Παρόλα αυτά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση της τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα αλλά και το προσωπικό για την γενναία προσπάθεια που κατέβαλαν να ικανοποιήσουν αρκετές έκτακτες κλήσεις βοήθειας, παρά τις αναφερόμενες τεχνικές και διοικητικές δυσκολίες.

Κε Ψηνάκη είσθε ακόμη στο Γκστάαντ των κροίσων της Ελβετίας ή να έρθουμε να σας πάρουμε σηκωτό?????????? Θέλουμε δεν το θέλουμε είστε Δήμαρχος μας, προσαρμοστείτε και αφοσιωθείτε λοιπόν στο ρόλο που σας επιλέξαμε πριν είναι αργά, πολύ αργά…. για όλους μας.

Δείτε ακόμα:

Ψινάκης: Από τον Μαραθώνα στο Γκστάαντ

 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Ταμείο σχολίων απο το Face Book 

  • Vagelis Kotsagelis ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ) ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.......ΑΠΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

  • Μιχάλης Αποστολόπουλος Αγαπητέ Βαγγέλη, το Άρθρο δεν κρύβει καμιά πολιτική αντιπαράθεσή ή άλλου είδους σκοπιμότητα. Απλώς καταγράφει τα γεγονότα όπως τα βιώνουν αγανακτισμένοι συμπολίτες μας (όπως κι εγώ) στην περιφέρεια του χωριού μας. Πράγματι ο Η.Ψ έχει δηλώσει επανειλημμένα την ιδιότητα του Manager, αυτό όμως δεν επαρκεί όσο εργατικός κι αν είναι. Το ερώτημα μου είναι αν είναι σωστός σαν Manager και για τον Δήμο Μαραθώνα.
    5+1 λειτουργίες του μάνατζμεντ (functions of management). Οι λειτουργίες αυτές είναι:
    1. Ο προγραμματισμός (planning)
    2. Η οργάνωση (organizing)
    3. Η στελέχωση (staffing)
    4. Η διεύθυνση (leading)
    5. Ο έλεγχος (controlling)
    6. Ο συντονισμός (coordination)
    Τολμώ να πω, μάλιστα, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πλειονότητας των ελληνικών επιχειρήσεων δεν είναι ούτε η εύρεση οικονομικών πόρων, ούτε η εύρεση αξιόλογων ανθρώπων αλλά η έλλειψη του σωστού μάνατζμεντ. Και άνευ σωστού μάνατζμεντ το κακό δεν αργεί να γίνει.
    Εύχομαι αληθινά να έχω άδικο αλλά η μέχρι τώρα διαχείριση της καθημερινότητας των προβλημάτων εκ μέρους του Δήμου δεν συνηγορεί υπέρ της σωστής διαχείρισης - Management.
    Μόνο για ένα πράγμα χαίρομαι με την εκλογή Η.Ψ ειναι ότι κατάφερε να σπάσει το απόστημα του αυτοδιοικητικού κατεστημένου που "λυμαινόταν" τον Δήμο μας τόσα χρόνια. Αναμένουμε τώρα να αναδειχτεί και σε επιτυχημένο Manager του Δήμου. Ο καιρός θα δείξει…
    Καλό Βράδυ

  • Vagelis Kotsagelis ωραια τα λες αγαπητε Μιχαλη ο Δημος χρειαζεται manager. Δημαρχος ποιος ειναι ?

  • Μιχάλης Αποστολόπουλος Αυτό είναι και το δικό μου ερώτημα σύμφωνα με τον τίτλο του Άρθρου.
    Πάντως μέσα στο γενικό μπάχαλο είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στην ηγεσία της τοπικής κοινότητας ένα δυναμικό εργατικό και αποτελεσματικό άτομο (Χ.Α). Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να σηκώσει όλο το βάρος από τις κραυγαλέες αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης του μακρινού κεντρογενούς Δήμου Ν.Μακρης Μαραθώνα. Παλεύει σχεδόν μόνη της.
    Η μόνη λύση η δημιουργία Νέου Δήμου (Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Αφίδνες, Αγ. Απόστολοι).
    Οψόμεθα!!!

1 σχόλιο:

  1. κε Αποστολόπουλε χαίρομαι για το αρθρο σας που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο γιατί και εγώ υποφέρω με τους αποκλεισμούς τα χιόνια και τους παγετούς. Αναγκάστηκα να φύγω απο Βαρνάβα εγώ και η οικογένεια μου για να κοιμηθούμε αλλού.
    Το θέμα ειναι αν ολα αυτά τα λαμβάνουν υπόψη τους ή πέσαμε σε λούμπα. Σιγά σιγά αλλά σταθερά ακολουθούν τα βήματα του Λουίζου στη χειρότερη εκδοση.
    Αλλή σε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.