Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τα 6 απο τα 106 «αγκάθια» του Βαρνάβα και η κουβέντα με τη Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα

Ενώ το 1ο θέμα συζήτησης θα έπρεπε να ήταν ο ΧΥΤΑ Βαρνάβα που βρίσκεται στο διπλανό Γραμματικό, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι ούτε καν συζητήθηκε.
Αν και βλέπουμε με συμπάθεια την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη και τους τοπικούς αντιπροσώπους της , διατηρούμε τις αποστάσεις μας. Δεν ξέρουμε με ποίους συζητάνε  αφού μόνο πλάτες της εικόνας βλέπουμε. Αλλά από το περιεχόμενο των συζητήσεών στο  Άρθρου που διαβάζουμε παρακάτω,  διαπιστώνουμε ότι μάλλον η θεματολογία των συζητήσεων είναι εκτός τόπου (υπαρκτά μεν αλλά όχι μοναδικά). "Εκατοντάδες" τα προβλήματα "αγκάθια" του Βαρνάβα.  Συνάντηση έτσι κουβέντα να γίνεται ....... 
Για τους αποκλεισμούς από τον χιονιά τον παγετό και την άθλια κατάσταση δεν θα μιλήσει κανείς???

  Δημιουργήθηκεστις Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 16:11
varnavas1
Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα συζήτησε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο Βαρνάβα με τους πολίτες του Βαρνάβα για τοπικά αλλά και γενικά θέματα του δήμου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην συνάντηση επισημάνθηκαν τα εξής:

1. Το πρόβλημα της ύδρευσης. Τοποθετήθηκε πριν χρόνια σύγχρονο δίκτυο σε αντικατάσταση του παλαιού με αμιαντοσωλήνες. Ενώ ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί ένα μικρό μέρος του δικτύου. Όμως 75 παροχές δεν έχουν συνδεθεί σε αυτό με αποτέλεσμα αυτές οι οικογένειες να πίνουν επικίνδυνο νερό. Επίσης δεν έχει αυτοματοποιηθεί η λειτουργία των δεξαμενών με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα επάρκειας νερού.
2. Το πρόβλημα της συγκοινωνίας που κρατάει απομονωμένο το χωριό. Ακόμη τα δρομολόγια του τρένου δεν γίνονται όπως παλαιότερα. Πρέπει ο Δήμος άμεσα να διαθέσει λεωφορείο για την σύνδεση του Βαρνάβα με το Κ.Υ. Καπανδριτίου και το σταθμό των Αφιδνών. Το πρόβλημα οξύνεται από το πρόβλημα των διοδίων που μάλιστα πρόκειται να αυξηθούν με νέους σταθμούς στη Βαρυμπόπη και τον Άγιο Στέφανο.
3. Δεν είχε ξεκινήσει ακόμη το λεωφορείο για τους μαθητές του Δημοτικού.
4. Πρόσφατα δημιουργήθηκαν ομάδες παιδιών (μπάσκετ κ.ά.) που προπονούνται με τη εθελοντική προσφορά συμπολίτη μας όμως απουσιάζουν στοιχειώδεις σχετικές υποδομές. Το γήπεδο ποδοσφαίρου παραμένει παραμελημένο και εκτεθειμένο σε λεηλασίες, αυθαίρετη απόρριψη μπάζων κ.λπ.
5. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει από τα κλαδιά και τους θάμνους και απαιτείται άμεσο κλάδεμα τους.
6. Είναι απαραίτητη η εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης των μαθητών σε πολιτιστικές δράσεις (πλανητάριο, μουσεία, θεατρικές παραστάσεις) ιδιαίτερα σήμερα που η κρίση στέρησε τη δυνατότητα στο Σύλλογο Γονέων να συνδράμει σε αυτές τις εξορμήσεις.
Πηγή:
Δείτε ακόμα: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. Συζητάνε με τους τοπικούς υποψήφιους, οι οποίοι, όμως, δεν γνωρίζουν τα χρόνια προβλήματα του Βαρνάβα, πέρα από τα προφανή. Γι΄ αυτό και εγώ στα σχόλιά μου ζήτησα ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και επαφή με το ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. (η φωτογραφία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ από τον Βαρνάβα, μάλλον είναι ΑΡΧΕΙΟΥ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.