Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ο Ψινάκης σε ρόλο… Τρικούπη για το Δ. Μαραθώνα: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» – Κίνδυνος και για τους μισθούς των εργαζομένων

Να κηρύξει σε πτώχευση το Δήμο Μαραθώνα, αποφάσισε ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Ψινάκης 1,5 μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως είπε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες,
ο δήμος Όπως επισήμανε, ο δήμος χρωστά 12,7 εκατ. ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου, ενώ στα ταμεία του υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ, γεγονός το οποίο τον οδηγεί σε πτώχευση: «Δυστυχώς επτωχέυσαμεν», είπε ο κ. Ψινάκης, θυμίζοντας τη γνωστή φράση του Χαριλαου Τρικούπη. Πρόσθεσε, δε,  ότι στο τέλος του μήνα ο δήμος μπορεί να μην έχει χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή, προανήγγειλε, θα ξεκινήσει εκστρατεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον τίτλο «Save Marathon», για να σωθεί η πόλη.

Ο νέος δήμαρχος, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από ενάμιση μήνα, επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Ιορδάνη Λουίζου που του «παρέδωσε καμμένη γη», ενώ απέυθυνε έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για βοήθεια. Μάλιστα, κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. 

Επιπλέον, μίλησε για πάρτι 16 ετών και κατήγγειλε ότι υπήρξε, το προηγούμενο διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου που ως αποτέλεσμα έφερε την πτώχευση του. Μάλιστα, όπως είπε, αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μαραθώνα είναι στο top ten των «κόκκινων» δήμων. Να σημειωθεί ότι αν ένας δήμος αποκλίνει επί δύο συνεχόμενο τρίμηνα από τους στόχους των εσόδων που προβλέπει ο προϋπολογισμός τότε, μπαίνει υπό την εποπτεία του «Οικονομικού Παρατηρητηρίου», η οποία, αν ο ίδιος ο δήμος δεν βρει τρόπο να ελέγξει τον προϋπολογισμό του, μπορεί να καταλήξει σε επιβολή μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης,  ακόμη και αύξηση των τοπικών τελών.
Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.