Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

DEAN KARNAZES: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ "ΘΡΥΛΟΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

altΈνας αθλητής-σύμβολο σε όλο τον κόσμο, ο ελληνικής καταγωγής Dean Karnazes, θα βραβευτεί απο το Δήμο Μαραθώνα, κατα τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στη χώρα μας.
Πριν από τουλάχιστον 8 χρόνια, ο Dean Karnazes έτρεξε 50 μαραθωνίους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη. Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φτιάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης…
Καθόλου άσχημα για έναν ομογενή υπερ – μαραθωνοδρόμο που έχει προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για την απίστευτη ρώμη και δύναμη που διαθέτει, με τα διεθνή media (όπως ο Guardian) να παραμιλάνε για έναν από τους πιο γυμνασμένους ανθρώπους του κόσμου, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν. Ο 52χρονος ετοιμάζεται να κατακτήσει έναν ακόμα άθλο, το Σπάρταθλον που θα διεξαχθεί στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου.
Το Σπάρταθλον, γράφει το ομογενειακό πορταλ thepappaspost, είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που θεωρείται ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως. Αναβιώνει τα βήματα τουΦειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη Μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Η προετοιμασία και η συμμετοχή του Karnazes στο Σπάρταθλον θα συμπεριληφθεί στο The Road to Spartathlon, μια ταινία του αμερικανού δημοσιογράφου Barney Spender ο οποίος επέλεξε να δώσει ρόλο και στον Έλληνα Ολυμπιανίκη, Ιωάννη Μελισσανίδη.
 https://www.youtube.com/w

Πηγή: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.