Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλίθιοι ή προδότες;


Γράφει ο Δημήτρης Σιμωτάς, Χρηματιστηριακός
Απολαμβάνοντας χθες βράδυ στο μπαλκόνι του διαμερίσματός μου, μια μακρά συζήτηση περί οικονομιών παγκοσμίως, με ειδικούς στο αντικείμενο επισκέπτες από το εξωτερικό, είχαμε την εύλογη κατάληξη στο να μείνουν άναυδοι μετά την επεξήγηση των αποφάσεων που έχει πάρει η κυβέρνησή μας τα τελευταία χρόνια.


Έπρεπε να έχω βιντεοσκοπήσει τις αντιδράσεις τους, την ώρα που με λεπτομέρειες τους έλεγα για την παράλογη και πρωτάκουστη για τα παγκόσμια οικονομικά δρώμενα απόφαση εξόντωσης των ελ. επαγγελματιών, μέσω της δολοφονικής και αντισυνταγματικής υπερφορολόγησης.

Κόντεψαν να φτάσουν τα σαγόνια τους στο πάτωμα όταν άκουγαν για το Επιτηδεύματος, για το Αλληλεγγύης, για την προκαταβολή φόρου, για το επιμελητήριο, την παρακράτηση φόρου επί του τζίρου, τη μη αναλογική ασφάλιση και όλα αυτά τα τρελά που ανακάλυψαν και εφήρμοσαν, για κακή μας τύχη, οι «διανοούμενοι» του υπουργείου οικονομικών.

Αυτοί που έχουν άλλες νοοτροπίες, διερωτήθησαν για τα αυτονόητα και για τα οποία διερωτάται καθημερινά και ο μέσος Έλληνας.
Μα καλά μου λένε: «Είναι ηλίθιοι ή απλά έχουν σκοπό να σας καταστρέψουν;».
Ντράπηκα γιατί ακολούθησε η ερώτηση: «Και τους ψηφίζετε ακόμα;».

Τι να τους πω δεν ήξερα. Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνώντες «έχουν χάσει τη μπάλα», όπως και λαϊκότατα λέγεται.
Εμείς όμως τι κάνουμε; Η απάθεια που πολλοί από μας τονίζουμε, είναι όντως μια μεγάλη αιτία για τα δεινά μας.
Όμως θα επιμείνω στην ουσία του παρόντος άρθρου.
Τι από τα δύο είναι οι φωστήρες του υπουργείου οικονομικών, όπως πολύ σωστά διερωτήθησαν και οι φιλοξενούμενοί μου;
Ηλίθιοι ή Προδότες;
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.