Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

alt
Σπύρος Λιβαθηνός
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με την εκλογή του Σπύρου Λιβαθηνού, ενός απο τους πλέον καταξιωμένους αθλητές στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας Δημοτικής αρχής Μαραθώνα. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Στάμος και Γραμματέας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αλέξανδρος Αστρινάκης.
Μετά την ανάδειξή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, συγκινημένος ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε:
“Αισθάνομαι υπερήφανα για την τιμή που μου κάνατε. Η παραίτησή μου ωστόσο, θα βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση του Δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, καθώς δεν είμαι απο εκείνους που “δένονται” σε καρέκλες και αξιώματα”. Ο κ.Λιβαθηνός έκλεισε την σύντομη ομιλία του, τονίζοντας: “Να υποσχεθούμε στους συμπολίτες μας οτι εδώ θα λύνουμε τα προβλήματά τους”.
 
Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, που έγινε την Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014 απο τις 17:00 και διήρκησε περίπου τρείς ώρες, εξέλεξε παράλληλα τα τακτικά κι αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, καθώς και τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.)
Συγκεκριμένα:

A) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(Τακτικά μέλη)
-Σόμογλου Αλέξανδρος
-Παππά Αναστασία
-Ευαγγελίου Ρίζου Χάϊδω- Αναστασία
-Ζούρος Γεώργιος
-Κάκαρη Δήμητρα
-Πατεράκη Καλλιόπη
-Στάμος Χρήστος
-Μυλωνά Σταματία


(Αναπληρωματικά μέλη)

Β) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
(Τακτικά μέλη)
-Καλπακίδης Θεόδωρος
-Μπούσουλας Ιωάννης
-Μπαϊρακτάρης Στέφανος
-Τσουπράς Βασίλειος- Νικόλαος
-Σταυρακοπούλου – Κατσαρού Βασιλική
-Λάσκος Κωνσταντίνος
-Αναστασίου Βασιλική
-Τουρούκης Νικόλαος

(Αναπληρωματικά μέλη)
-Θανασιάς Βάϊος
-Παππά Αναστασία
-Σόμογλου Αλέξανδρος
-Δρακοπούλου Σταυρούλα
-Στεφανίδης Νικόλαος
 
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καί στις δύο επιτροπές, Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης)

Γ) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Δ.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ηλίας Ψηνάκης
-Λιβαθηνός Σπύρος
-Τσίρκας Στέργιος

Τους εκλεγμένους στο Προεδρείο αλλά και στις επιτροπές, των οποίων η θητεία θα διαρκέσει έως τις 05 Μαρτίου 2017, συνεχάρησαν με σύντομους χαιρετισμούς τους οι επικεφαλής των συνδυασμών που εξελέγησαν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι όλοι θα ασκήσουν επάξια τα καθήκοντά τους.
 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, ανάμεσα στα άλλα είπε: “Υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στο Δήμο. Αρκετά δε απο αυτά, έχουν ήδη τεθεί υπόψην των κρατικών ελεγκτικών αρχών. Δεν είμαι Εισαγγελέας, ούτε εκδικητής. Υπάρχουν αρχές που ήδη ερευνούν.”. Ο νέος Δήμαρχος ενημέρωσε παράλληλα οτι σήμερα Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18:30, θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ και τον Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, ωστε να καταθέσει στον Διοικητή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με την καταγγελία που έκανε στον ίδιο τον Δήμαρχο υπάλληλος του Δήμου Μαραθώνα και σύμφωνα με την οποία, έχουν σβηστεί κι αφαιρεθεί φάκελοι και στοιχεία απο τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, μία ημέρα πριν ορκιστεί ως νέος Δήματχος ο Ηλίας Ψηνάκης.

Για το ίδιο θέμα, κατα τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιορδάνης Λουϊζος, υποστηρίζοντας οτι: “Αυτός ο ψίθυρος είναι άνευ λόγου. Οτιδήποτε ανεβάζει ο κάθε χρήστης στους υπολογιστές του Δήμου, υπάρχει σε backup σε σκληρό δίσκο. Εμείς καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τον πλέον προβληματικό Δήμο, τον οποίο παραλάβαμε την 01/01/2011 με μαύρη τρύπα 45 εκατομμυρίων ευρώ. Δεσμεύομαι οτι εάν αποδειχθεί οτι λείπει έστω κι ένα ευρώ, την μοναδική ευθύνη θα έχω εγώ ο ίδιος.”. Στην τοποθέτηση του κ.Λουίζου, απάντησε ο κ.Ψηνάκης λέγοντας μεταξύ άλλων οτι: “Δεν μπαίνω στο παιχνίδι των εντυπώσεων, γιατί οι εντυπώσεις είναι πρόσκαιρες, είναι πυροτεχνήματα. Αν λείπει ένα ευρώ ή και παραπάνω, μου αρκεί να δεσμευτείτε οτι θα το επιστρέψετε... Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για κακοδιαχείριση και άλλα πολλά, με τα οποία ήδη ασχολούνται οι αρχές. Δεν είμαι δικαστής. Εχω δηλώσει κι εξακολουθώ να δηλώνω προς την αντιπολίτευση, τη διάθεσή μου να συγκυβερνήσουμε για το καλό του Δήμου. Θέλει πολύ δουλειά και συνεργασία.”.

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, ήταν ανοικτό προς όσους δημότες επιθυμούσαν να το παρακολουθήσουν, ενώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με την παρουσία εκπροσώπων τους απο όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, εφημερίδων, ιστοσελίδων αλλά και του τοπικού τύπου.

 
alt
Το νέο Προεδρείο του Δημ.Συμβουλίου Μαραθώνα


Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.