Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Οι Δήμαρχοι ζητούν τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ


Φωτογραφία για Οι Δήμαρχοι ζητούν τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΕΥΔΑΠΓια πάρα πολλούς Δήμους της Αττικής και ιδιαίτερα για τους περιφερειακούς δήμους της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής, τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί προς την ΕΥΔΑΠ τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλά. Συνολικά, 65 Δήμοι της Χώρας χρωστούν στην ΕΥΔΑΠ περί τα 335 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ αυτών ο δήμος Μαραθώνα 43 εκατ.€, ο δήμος ...


Σπάτων - Αρτέμιδος 36 εκατ.€, ο δήμος Μαρκοπούλου 15 εκατ.€, ο δήμος Σαρωνικού 11,7 εκατ.€, ο δήμος Παιανίας 8,8 εκατ.€, και ο δήμος Λαυρεωτικής 6,6 εκατ.€.

Τώρα οι Δήμαρχοι, με επιστολή τους προς τους Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύωv Κωστή Χατζηδάκη και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τους παρακαλούν ώστε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων τους προς την ΕΥΔΑΠ να ενταχθούν στη ρύθμιση του άρθρου 262 του Ν. 3852/10 «Καλλικράτης».

«Πραγματικά, για όσους Δήμους έχουμε οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, η ρύθμιση τους, θα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για την εξυγίανση των οικονομικών μας» τονίζουν οι Δήμαρχοι στην επιστολή και διευκρινίζουν τους λόγους για τους οποίους αδυνατούν να εισπράξουν και να αποδώσουν τις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ:


Γιατί είναι πολύ μεγάλες οι προσαυξήσεις, τις οποίες έχει επιβάλει η ΕΥΔΑΠ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Διότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στις εισπράξεις λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών

Λόγω των τεραστίων περικοπών που έχουν υποστεί οι Δήμοι στα έσοδά τους από το κεντρικό κράτος.

Οι Δήμαρχοι που υπογράφουν την επιστολή είναι:

Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Κωνσταντίνος Λεβαντής

Δήμαρχος Μαραθώνος

Ιορδάνης Λουίζος

Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Σωτήρης Μεθενίτης

Δήμαρχος Παιανίας

Δημήτριος Δάβαρης

Δήμαρχος Παλλήνης

Αθανάσιος Ζούτσος

Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου

Γεώργιος Χριστόπουλος

Δήμαρχος Σαρωνικού

Πέτρος Φιλίππου

Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος

Χρήστος Μάρκου

mesogianews.gr

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.