Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ένταξη στο ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης ζητούν 8 δήμοι της Ανατολικής Αττικής περιλαμβανομένου και του Δήμου Μαραθώνα

 Πηγή: Express.gr  10/01/13-07:38
 ΤΗΝ ένταξή τους στο άρθρο 262 του «Καλλικράτη» για τους υπερχρεωμένους δήμους ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών οκτώ δήμοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι οφείλουν δυσθεώρητα ποσά στην ΕΥΔΑΠ.

 Ειδικότερα, οι δήμοι Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαρωνικού και Σπάτων - Αρτέμιδος ζητούν να συμμετάσχουν στο ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης ... εξηγώντας ότι
δεν μπορούν να εισπράξουν και να αποδώσουν τις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ λόγω των προσαυξήσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, των περικοπών στη χρηματοδότησή τους και της δυσκολίας των δημοτών να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δήμοι θα έχουν πρόσβαση στο Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης και ταυτοχρόνως θα υπαχθούν σε παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη του επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης από την Ελεγκτική Επιτροπή. Ήδη 42 δήμοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή:

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΤΑ
Ο τρόπος υλοποίησης του Προγράμματος καθορίζεται από το Παρατηρητήριο, ενώ η ένταξη στο ανωτέρω πρόγραμμα συνεπάγεται την υποχρέωση εφαρμογής, κατά περίπτωση μέρους ή του συνόλου, των κάτωθι παρεμβάσεων:
α) Άμεση εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων που προβλέπονται από τη νομοθεσία προς διασφάλιση της είσπραξης των απαιτήσεων του ΟΤΑ και της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
β) Αναστολή προσλήψεων.
γ) Επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού.
δ) Πρόσβαση στο Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης του άρθρου 263 του Νόμου 3852/2010, οι πόροι του οποίου διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εξυγίανσης.
ε) Αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές.
στ) Αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3? και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του. Ομοίως, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%.
ζ) Περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.


Σχετικό: http://varnavasnews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_18.html#.UO8A8qzheSo------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.