Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Καταρχήν πρέπει πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας !!!!

Subject: RE: ΑΠΑΝΤΗΣΗ SOS_ Πρθ: Επικοινωνία από Facebook ---- Καταρχήν πρέπει πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας !!!!
Το σημείωμά μου προς τον Σ.Φ.Μ.Μ. που ακολουθεί είναι σχετικό με την αλληλογραφία σας γιά το θέμα της αυτοκρικής.
Η άποψή μου είναι ότι:
Ούτε η ‘’πουλημένη’’ και υπάκουα συνεργαζόμενη πλειοψηφία των ‘’αυτοδιοικητικών’’
ούτε η δουλοπρέπεια, ούτε ο ‘’παραγοντισμός’’ και οι συναλλαγές (με ‘’καθρεφάκια’’) των ‘’ντόπιων’’ και των διαφόρων τοπικών συλλόγων "νέων κατοίκων" που προσπαθούν να ενταχθούν στο ‘’τοπικό’’ κατεστημένο (διά της μίμησης)  αποθρασύνει τους αυτουργούς αυτού του παράλογου, καταστροφικού και βαθειά διεφθαρμένου συστήματος διαχείρησης απορριμμάτων διότι  αυτά  τα έχουν τα δεδομένα και δικό τους δημιούργημα πανελλαδικά.
Αυτό που τους έχει αποθρασύνει είναι η παθητική στάση που έχουμε ‘’εμείς’’….οι ‘’άλλοι’’  
      
Δ.Δαμάσκος


From: D.S.DAMASKOS [mailto:damaskosdimitrios@gmail.com]
Sent: Saturday, September 22, 2012 2:01 PM
To: 'Φίλοι Μουσείου Μαραθώνα'
Subject: RE: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Είσαστε συλλογικά υπεύθυνοι για την απογοητευτική στάση του συλλόγου σας στον αγώνα κατά της δημιουργίας της
κεντρικής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή σας.
Η στάση σας είναι απογοητευτική διότι δεν κάνατε τίποτα για να εμποδίσετε
την Έφορο Αρχαιοτήτων κα. ΜΠΑΝΟΥ να εκδώσει την απόφαση για την αποδόμηση (καταστροφή) των
ευρημάτων μέσα στην λεκάνη του ΧΥΤΑ. …ή (και) τίποτα  ουσιαστικό για να την ενθαρρύνετε να μην το κάνει.
Αθήνα 22/09/12
Δ.Σ.Δαμάσκος


From: Φίλοι Μουσείου Μαραθώνα [mailto:filoimouseioumarathona@gmail.com]
Sent: Saturday, September 22, 2012 8:13 AM
To: undisclosed-recipients:
Subject:
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


From: Joanna Pipi [mailto:joannapi@yahoo.com]
Sent: Monday, October 01, 2012 8:27 AM
To:
Subject: ΑΠΑΝΤΗΣΗ SOS_ Πρθ: Επικοινωνία από Facebook ---- Καταρχήν πρέπει πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας !!!!
Συμφωνω και επαυξάνω!!
θα έχουμε ηττηθεί... δε θα έχουμε τιμήσει τον τόπο καταγωγής μας..
δε θα έχουμε τιμήσει ένα μέρος ιστορικό, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για την ιστορία του.
Δυστυχώς καταστρέφουμε οτι ωραίο διαθέτουμε....
οι ιδιοι καταστρέφουμε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Αττικής..
δίπλα από τη Λίμνη του Μαραθώνα...ενώ θα μπορούσαμε να αξιοποιούσαμε την έν λόγω περιοχή.. αφου συνδυάζει φυσικό κάλλος και ιστορία- αρχαιότητα (μην ξεχνάμε την Μάχη του Μαραθώνα - της οποίας η στρατηγική διδάσκεται σε όλες τις στρατιωτικές σχολές)..
θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την αφετηρία του Μαραθώνα και το Σχοινιά - Ραμνούντα για διάφορα αθλητικά και καλοκαιρινά γεγονότα και εκδηλώσεις. Αντί λοιπόν να τα αξιοποιησουμε - θα τα καταστρέψουμε με τα απορρίματα όλης της Αττικής.
Τέλος να μην ξεχνάμε οτι ο Μαραθώνας - Γραμματικό είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα και κατοικείται από ένα μεγάλο αριθμό πολιτών τόσο για μόνιμη όσο για θερινή κατοικία. Όταν ο κόσμος θα πηγαίνει στο σπίτι του ή για μπάνιο θα διέρχεται μαζί με τα απορριματοφόρα - ενώ θα επιβαρρυνθεί η κίνηση λόγω της αύξησης των οχημάτων (απορριματοφόρα).
Σας παραθέτω μια εικόνα για να τη δείτε και να αναλογιστείτε αν αξίζει αυτή η καταστροφή που αφήνετε να επιτελεστεί!!!
"ΑΣ ΜΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ - ΣΕ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΜΑΣ"...
Με εκτίμηση,
Πίπη Ιωάννα.


Στάλθηκε:
2:14 π.μ. Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012
Θεμα: Επικοινωνία από Facebook ---- Καταρχήν πρέπει πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας !!!!
Φίλες και Φίλοι,
 Καταρχήν πρέπει πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Κανένας δεν είναι αλάνθαστος και όλοι έχουμε κάνει τα λάθη μας, συμπεριλαμβανομένου και εμένα προσωπικά σαν ιδιοκτήτη, σαν κάτοικο, σαν Έλλην του εξωτερικού σε ότι αφορά την υπόθεση του ΧΥΤΑ  Μαραθώνα.
Εγώ προσωπικά νοιώθω ότι έχω μεγάλη ευθύνη, για τις όποιες ευθύνες αναλογούν από την δική μου πλευρά. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να ζω και να εργάζομαι στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να είμαι στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αγώνες δίνονται από κοντά, μέρα με τη μέρα. Όχι από απόσταση. Ο βομβαρδισμός με E-mails κουράζει τον κόσμο, γίνεσαι μισητός, λαϊκιστής, βαρετός, αιθεροβάμων και  προπάντων γραφικός.
Για αυτό το λόγο όταν η Πολιτεία μου έδινε την δυνατότητα κάθε τέσσερα χρόνια, από όπου και να ήμουν στο κόσμο, ( Αμερική – Αγγλία),  έπαιρνα το αεροπλάνο, ( με δικά μου έξοδα),  για να έρθω να ασκήσω το Δημοκρατικό μου δικαίωμα , την ψήφο μου. Να επιλέξω αυτόν που θα ενεργεί για το καλό του τόπου ΜΟΥ, για τους συντοπίτες μου, είτε γιατί εγώ ,( εμείς) ,δεν θα μπορούμε να τρέχουμε, διότι έχουμε τις δουλειές ΜΑΣ. Είτε γιατί θα είμαστε μακριά από το τόπο ΜΑΣ.
Έτσι  λοιπόν, χτύπαγα παλαμάκια και ψήφιζα ανθρώπους και συνδυασμούς  που πίστευα ότι είναι κατάλληλοί ή καταψήφιζα ανθρώπους και συνδυασμούς που πίστευα ότι ήταν ακατάλληλοι. Οι εκάστοτε Συνδυασμοί- Πρόεδροι – ( τότε Κοινοτάρχες, σημερινοί Δήμαρχοι), καλούταν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κατοίκων τους. Δηλαδή όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά να τα κάνουν πράξη, μεταξύ των άλλων και το θέμα του ΧΥΤΑ. Όσα βροντοφώναξαν στο κέντρο της Πλατείας του χωριού, μάρτυρες όλοι εμείς ,όλοι εσείς να δούμε τι θα γίνει με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.( Αν σας τα υπενθυμίσω θα γίνω λαϊκιστής και γραφικός, οπότε δε το θέλω).
             Όταν ο κάθε ένας τους έπαιρνε την εξουσία, φρόντιζε να μας υπενθυμίζει τα πράγματα που δεν είχε κάνει ο προκάτοχος του, αλλά ποτέ δεν μας έλεγε τι θα κάνει αυτός. !!! Δηλαδή, το σχέδιο του !!( Είναι αυτό που λένε σε ανώτερα επίπεδα της πολιτικής ζωής, τα ταμεία άδεια, παρέλαβα καμένη Γη, κ.τ.λ)
Ο χρόνος πέρναγε αλλά όλοι είχαν σχέδιο, και στο τέλος οι «Μεγάλοι φταίχτες» ήταν οι Ιδιοκτήτες.!!!!!! Αυτοί φταίνε που δεν εμπόδισαν αν μην γίνει το έργο. Όσοι με παρακολουθούν χρόνια και διαβάζουνε αυτά που γράφω τα ξέρουν.. Τι να λέμε τώρα !!!!
Όμως, αυτό που μπόρεσαν να κάνουν με μεγάλη μαεστρία και το έκαναν πολύ καλά ήταν να διχαστεί ο κόσμος. Οι Άγγλοι, ένα από τα κριτήρια που κοιτάνε σε ένα job interview είναι το Team Player. Κατά πόσο ένας υποψήφιος έχει τα χαρακτηριστικά της ομαδικής εργασίας.  Οι εκάστοτε «Ηγέτες-  Κοινοτάρχες » κατά καιρούς λέτε αυτό δε το γνώριζαν. (??) .. Δεν το γνώριζαν ή δεν το ήθελαν ( ????).  Δεν θέλανε την ομαδικότητα.. Μόνοι τους πήγαιναν στις συσκέψεις των Υπουργείων και μόνοι τους έρχονταν και μας λέγανε αυτά που «συζητάγανε» στα διάφορα Υπουργεία..Ομαδικότητα δεν υπήρχε, σχέδιο δεν υπήρχε, έλεγχος δεν υπήρχε,  αλλά απεναντίας διχόνοια, πολυγνωμία, ατομικισμός και η γνωστή φράση σε όλους ΜΑΣ, «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ??», υπήρχε σε αφθονία!!!
 Αυτά δεν είναι τυχαία,  τα όσα λέγονται και τα όσα γράφονται.
Όσο ο Γραμματικιώτης θα εξακολουθεί να έχει μνήμη ιχθύς. ( 1-2 δευτερόλεπτα). Όταν θα φύγουμε από το «εσείς» ΚΑΙ θα πάμε στο «εμείς», όταν θα μάθουμε να δουλεύουμε ομαδικά, όταν δεν θα υπάρχει ατιμωρησία, όταν θα καίγεται το σπίτι του γείτονα και θα τρέχω να βοηθήσω γιατί η φωτιά θα έρθει και στο δικό μου σπίτι, ( αδιαφορούσαμε τόσα χρόνια το τσίρκο που γινότανε στο ΧΥΤΑ Φυλής),
Τότε και μόνο τότε θα έρθουν και οι μεγάλες αλλαγές στη Κοινωνία ΜΑΣ.
  Για την ώρα  εμείς  πρέπει να είμαστε άξιοι της μοίρας ΜΑΣ ????
 Με Τιμή
 Κυριάκος Γκίκας
 ΥΓ – Και αν φύγουμε από την μικρή Κοινωνία του Γραμματικού και πάμε στην ευρύτερη Κοινωνίας  Μας – Πανελλαδικά . Θα αλλάξει τίποτα?? Τα ίδια δεν συμβαίνουν ??
Επικοινωνία από Facebook
Μήνυμα που μου έστειλε ο κ. Κυριάκος Γκίκας

"Κάτοικοι του Γραμματικού με πληροφόρησαν ότι ο εργολάβος στέλνει μηχανήματα συνοδεία περιπολικών στο εργοτάξιο του ΧΥΤΑ.

Τα έργα ξεκινάνε !!!

Κυριάκος Γκίκας


Και εμείς τι κάνουμε???
Kyriakos Gkikas Τους Κοιτάμε !!   ότι κάναμε τόσα χρόνια
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ :( δυστυχώς!!!
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ     πάντως εγώ εχω απογοητευτεί παντελώς από τους ίδιους τους κατοίκους του Γραμματικοόύ. Ολοι γνωρίζετε πολύ καλά πως έχω δώσει την ψυχή μου σε αυτόν τον αγώνα, αλλά η αδιαφορία σας με έχει παγώσει πλέον γι αυτό και δεν συμμετέχω άλλο πιά . Καντε κάτι να μοπυ δείξετε πως αξίζετε συμπαράστασης και μην μεμψιμοιρείτε γιατί οι Μαραθωνίτες δεν ακολουθούν. ΣΑς το έχω ξαναπεί σε συγκεντρώσεις .εσείς είστε οι πρώτοι που θε'ιγεστε, εσέις πρέπει να είστε ενωμένοι σε αυτό τιν αγώνα , αλλά δεν το καταλαβαίνετε. Κουράστηκα μαζί σας, να αγωνίζομαι παραπάνω από σας και να τα ακούω κι από πάνω . Δυστυχώς είστε άξιοι της μοίρας σας
22 hours ago · Like · 1
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ   lipamai.. pou den antidroume ENOMENOI!! eno i keratea enomeni ta katafere - emeis ti kataferame? Mexri teli tou 2012 tha exei teleiosei to ergo.. kai otan tote tha ksekinisoun na pernane ta aporrimatofora sto Marathona kai to Grammatiko na do pos tha antidrasete!!!??
17 minutes ago · Like
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ   TOTE THA EINAI ARGA - AFTI TI FORA THA EXOUME ITTITHEI ME "MISO POLEMO" .. DE THA EXOUME KATAFEREI TO STOXO MAS.. OPOS STIN ARXAIOTITA - THA EPREPE NA STATHOUME "AKSIOI TOU TOPOU POU KATOIKOUME"!!!..
15 minutes ago · Like
 
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.