Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Βαρνάβας: Αισιόδοξη η Πυροσβεστική – Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις

Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. Οι εναέριες δυνάμεις συνέχισαν την ρίψη νερού για προληπτικούς λόγους μέχρι αργά το απόγευμα.Πολύ δύσκολη η νύκτα για τις επίγειες δυνάμεις που παραμένουν στο χώρο σε περίπτωση αναζωπύρωσης.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου Βαρνάβα, από λιοστάσι στην θέση Κούμεσε. 
Πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς μάρτυρες είδαν ένα αγροτικό όχημα να διαφεύγει με μεγάλη ταχύτητα.
 Φωτογραφία αρχείου
Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής για την πορεία της πυρκαγιάς στην χαράδρα της περιοχής του Άγιου Γεωργίου στο Βαρνάβα Αττικής. Ωστόσο παραμένουν ενισχυμένες οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις με 51 οχήματα της πυροσβεστικής με 102 άνδρες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα...

Την αισιοδοξία του εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 και δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουΐζος κάνοντας λόγο για γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης από πυροσβεστική αλλά και κατοίκους

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Άγιος Γεώργιος Βαρνάβα Αττικής, σας γνωρίζουμε ότι αυτή την στιγμή η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στη φάση της οριοθέτησής της.

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχείρησαν και εξακολουθούν να επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα,16 εθελοντές με οκτώ οχήματα, 5 ιδιωτικές υδροφόρες, 8 οχήματα ΟΤΑ.

Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν καθ όλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς. Ο νομός Αττικής έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή, ενώ οι δυνάμεις στη πυρκαγιά ενισχύθηκαν από της περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Στέρεας Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρίσκεται ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Μπονάτσος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρο Μπόυφη, ενώ το 199 ΣΕΚΥΠΣ επισκέφθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκόλαος Δένδιας ο οποίος ενημερώθηκε σε πρώτο χρόνο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Σας ενημερώνουμε ότι συνολικά είκοσι εφτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 06:00/ 08-07-2012 έως τις 18:00/ 08-07-2012 σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.