Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η μάχη της κάλπης στον Βαρνάβα οπως την ειδαμε

«Αυτοψία» στα εκλογικά τμήματα του δήμου – «Βουβές» εκλογές σε Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα, πιο έντονο κομματικό χρώμα στη Νέα Μάκρη.


Στον Βαρνάβα
Στόματα ερμητικά κλειστά, πρόσωπα σκεπτικά, μεγάλη προσέλευση και έντονη αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα των πιο απρόβλεπτων εθνικών εκλογών στην ιστορία της χώρας, μετά τη μεταπολίτευση.

Αυτά είναι τα τέσσερα στοιχεία χαρακτηρίζουν την πιο κρίσιμη Κυριακή των τελευταίων δεκαετιών και αυτά ακριβώς αποτύπωσε το marathonlive.gr στην αυτοψία που πραγματοποίησε σε όλα τα εκλογικά κέντρα του δήμου Μαραθώνα.

Από τις 7 το πρωί ολόκληρη η Ελλάδα και φυσικά ο δήμος Μαραθώνα ζούσε και ανέπνεε στους ρυθμούς της κάλπης και η ιστοσελίδα μας σας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό και λίγο διαφορετικό οδοιπορικό στο εκλογικό φόντο που στήθηκε από το Βαρνάβα μέχρι τη Νέα Μάκρη.
Οι ποδηλάτες της… Χρυσής Αυγής

Πρώτος σταθμός του οδοιπορικοί μας ο Βαρνάβας, όπου η σιωπή σκεπάζει τα πάντα. Αν και η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα είναι μεγάλη, το τοπίο δε θυμίζει σε τίποτα ελληνικές εκλογές. Κανένα προεκλογικό περίπτερο, καμιά οργανωμένη… πλύση εγκεφάλου στους ψηφοφόρους.

Το μόνο σημείο που θυμίζει ότι στην κοινότητα διεξάγονται εκλογές είναι ένα μεγάλο σύνθημα της Χρυσής Αυγής γραμμένο στο οδόστρωμα – στην είσοδο του χωριού – το οποίο προξένησε το ενδιαφέρον ακόμη και περαστικών ποδηλατών.



Στον προαύλιο χώρο του σχολείου επικρατεί η απόλυτη ηρεμία. Μόνο λίγα διαφημιστικά έντυπα του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αναστασίου υπενθυμίζουν ότι υπάρχει και Βαρναβιώτης υποψήφιος που διεκδικεί την είσοδό του στο εθνικό μας κοινοβούλιο.



Στα εκλογικά τμήματα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων υποδέχονται τους ψηφοφόρους με το χαμόγελο στα χείλη. Είναι και οι μόνοι που… σπάνε τον πάγο των σκεπτικών προσώπων.



Πηγή: 
-----------------------------
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.