Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

1η αυτή Συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Βαρνάβα. Διαβούλευση Νο1.

 Η Συμμετοχική δημοκρατία φαίνεται πως είναι η επιλεγμένη πολιτική του νέου προέδρου της τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα κ. Π. Τσιμίνη στα πάμπολλα και δισεπίλυτα προβλήματα του τόπου που άφησε ο “απελθών”.
  Τέλος οι θεατρινισμοί, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, εμπάθειες και υστερίες που έφεραν τον Βαρνάβα στα σκαλιά του μεσαίωνα, που απαξίωσαν εντελώς την πολιτική στα μάτια των πολιτών του όμορφου αυτού τόπου.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους πολίτες πρέπει να συνεχιστεί.
Νέα και φρέσκα πρόσωπα των συμβούλων, με νέες και παραγωγικές ιδέες χωρίς διάκριση αλλά κυρίως με διάθεση να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία. Εντύπωση μας προκάλεσαν ιδιαίτερα οι τοποθετήσεις που ακούσαμε από την κ. Αποστόλου Ελένη σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων (σκουπίδια -μπάζα -κλαριά) αλλά και η υπόσχεση του προέδρου ότι σε επόμενη συνεδρία θα συζητηθεί συνολικά το σοβαρό θέμα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
Τεράστιο πρόβλημα αναδεικνύεται ακόμη μια φορά η υποστελέχωση των υπηρεσιών και ιδιαίτερα αυτής του τομέα καθαριότητας, αφού μόνον ένας υπάλληλος χωρίς μέσα είναι αδύνατο να λύση το πρόβλημα, με συνέπεια να επιδεινώνεται η κατάσταση συνεχώς.
Έτοιμη μελέτη είχε υποβληθεί στην προηγούμενη Κοινοτική αρχή (από τον απαξιωμένο πλέον σύλλογο ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ) και παρέμεινε στα συρτάρια της κοινότητας από το 2007. Δουλειά σημαντική που επιμελήθηκε ο αποχωρήσας από τον σύλλογο  κ. Μ. Αποστολόπουλος με την βοήθεια κι άλλων μελλών. Η ψηφιακή αποτύπωση της δουλειάς αυτής μπορεί να αποτελέσει την βάση για βελτίωση και υλοποίηση του εν λόγω έργου και τίθεται στην διάθεση της Κοινότητας εφ όσον το επιθυμεί, για το κοινό όφελος.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Α. ΠΡΟΤΑΣΗ, Ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα θα πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα την ενίσχυση της Κοινότητας Βαρνάβα σε ανθρώπινο δυναμικό, πόρους και μέσα, ώστε να μπορέσει το τοπικό συμβούλιο να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις κρίσιμες ανάγκες των πολιτών του Βαρνάβα.
Β. ΠΡΟΤΑΣΗ. Θεωρούμε σκόπιμη και αναγκαία την παρουσία του υπεύθυνου αντιδημάρχου στις συνεδρίες της κοινότητας, ώστε να αντιληφθεί και να συνδράμει αποτελεσματικότερα στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων.
Γ. ΠΡΟΤΑΣΗ  Η συμμετοχική διακυβέρνηση απαιτεί ένα το προηγούμενα στάδιο αυτό της ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ με τους πολίτες (και στο Internet). Αυτό προϋποθέτει ότι πριν από κάθε κανονική συνεδρία να ορίζεται συγκέντρωση συζήτησης με τους πολίτες των θέματων της ημερήσιας διάταξης. Έτσι τα υπό συζήτηση θέματα θα είναι πλέον ώριμα για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σε κάθε κανονικό συμβούλιο, με την εκφρασμένη προηγούμενα συναίνεση των πολιτών (διαβούλευση).
Αναγνωρίζουμε ότι τα πράγματα ήταν και θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα κάτω απο τις οικονομικές για την χώρα μας συγκυρίες. Με το σύστημα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την ενοποίηση των κοινοτήτων μας, τώρα ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ στον Δήμαρχο. Οι πιο δραστήριοι και απαιτητικοί θα τύχουν ίσως της εύνοιας  και λύσης των προβλημάτων τους, γι αυτό θα πρέπει ΠΑΝΤΑ ναμαστε αιτιολογημένα διεκδικητικοί και αγωνιστικοί. 
"ΠΡΩΤΑ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ".

1 σχόλιο:

  1. Μιχαλη μου
    Πολυ σωστα ολα . Προεχει ομως η προσπαθεια να μην κατασκευαστη Ο ΧΥΤΑ γιατι μετα οτι και να γινη στον Βαρναβα δεν θα εχει νοημα . Δεν βλεπω καμια προσπαθεια ουτε ακουω κατι σχετικα γι αυτο . Μονο για την Κερατεα ακουω και μπραβο τους.

    Χαιρετισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.