Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ντέρμπι στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά η καρέκλα χωράει μόνο έναν...

Σε ντέρμπι για τρεις εξελίσσεται η διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με τους Ρένα Δούρου, Γιώργο Πατούλη και Γιάννη Σγουρό να ξεκινούν κι επισήμως πλέον την κούρσα τους ως τις εκλογές του Μαΐου.
Ασφαλώς, κάθε υποψηφιότητα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και το δικό της ειδικό βάρος, όμως εάν ήθελε υποτεθεί ότι ο κ. Σγουρός αποτελεί τον πιο παλιό «παίκτη», δεδομένου πως έχει περάσει από τη θέση του περιφερειάρχη την περίοδο 2010-2014 και έχει πολλά χρόνια θητεύσει στην υπερνομαρχία, πριν μετατραπεί σε Περιφέρεια, οι υποψηφιότητες Δούρου-Πατούλη είναι αυτές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.
Η νυν περιφερειάρχης έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στη δίνη του κυκλώνα. Έως την τελευταία στιγμή μάλιστα, δεν ήταν βέβαιο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή της. Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε ζητήσει να μεταπηδήσει στην Ευρωβουλή, αξιοποιώντας και τη συγκυρία της ταυτόχρονης διεξαγωγής των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Όμως, ήταν απόφαση και του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στην Περιφέρεια και να διεκδικήσει την επανεκλογή της. Οι διαδρομιστές στην Κουμουνδούρου λένε πάντως πως αυτό δεν έγινε διότι η θητεία της κρίνεται επιτυχημένη - αν και η ίδια υποστηρίζει με πάθος το αντίθετο και κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» όσων μηδενίζουν το έργο της. Λένε ότι η επιλογή Τσίπρα να κρατήσει στο ίδιο μετερίζι την περιφερειάρχη είναι ολίγον τι... εκδικητική και ταυτόχρονα έχει να κάνει με τις εσωκομματικές ισορροπίες, δεδομένου πως το όνομα της κυρίας Δούρου κάποια στιγμή είχε φτάσει να συζητείται ακόμη και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ίδια, άλλωστε, έχει δύο περιπτώσεις που τη στοιχειώνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, ανεξαρτήτως της έκβασης της εκλογικής μάχης: τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και την τραγωδία στο Μάτι. Στην πρώτη περίπτωση, η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ίδια κατά παντός υπευθύνου οδήγησε, θεωρητικά, στην παγίδευσή της, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας. Όσο για τους 99 νεκρούς στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής και την άστοχη δήλωση που έκανε για τη «στραβή που έτυχε στη βάρδια», η κλήτευσή της από την Εισαγγελία για να καταθέσει ως ύποπτη είναι αυτό που λέμε «φρέσκα κουλούρια», καθώς η είδηση έγινε γνωστή μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα.
Ο κ. Πατούλης, από την άλλη, ίδρωσε μέχρι να πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ, έχοντας στα τελευταία μέτρα της κούρσας αντίπαλό του τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο αρχικός του στόχος ήταν η δημαρχία της Αθήνας, αλλά η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη τού έκλεισε το δρόμο. Έμπειρος ων ο ίδιος, δεν μπήκε στον πειρασμό να κατέβει ως «αντάρτης» στο Δήμο Αθηναίων και έπαιξε ως την τελευταία στιγμή με την Περιφέρεια, κερδίζοντας τελικώς αυτή την πρώτη μάχη, από τη στιγμή που αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο του στο Δήμο Αμαρουσίου, ύστερα από 12 συνεχόμενα χρόνια, αλλά και τα τελευταία πέντε ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ).
Από τη θέση αυτή, άλλωστε, αλλά και λόγω του παρεμβατικού του χαρακτήρα, συγκρούστηκε αρκετές φορές με την Περιφερειάρχη Αττικής. Και ασφαλώς το τελευταίο μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσής τους ήταν το Μάτι, με τον κ. Πατούλη να ασκεί σφοδρή κριτική στην κυρία Δούρου για τις πράξεις και - κυρίως - τις παραλείψεις της κι εκείνη ν' απαντά με σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του. Προμηνύοντας, αν μη τι άλλο, ότι θ' ακολουθήσουν επτά μήνες «σκληρού ροκ» στον προεκλογικό αγώνα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Και πάντοτε, για τους Δούρου-Πατούλη, λογαριάζοντας - κατά τη λαϊκή ρήση στο αντίστροφο - τον... ξενοδόχο με το όνομα Σγουρός...
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.