Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Σε ποιον θα λείψει ο κ. Ψινάκης στον Δήμο Μαραθώνα;

Θα λείψει άραγε στους δημότες του ο δήμαρχος Μαραθώνα;
se-poion-tha-leipsei-o-k-psinakis-ston-dimo-marathwna

Τέλος η… πολιτική καριέρα για τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, καθώς όπως ο ίδιος είπε την Πέμπτη τώρα χρειάζεται επειγόντως…. διακοπές.


Η απίστευτη αυτή δήλωσε έγινε την Πέμπτη στο Μάτι, μετά το τρισάγιο που τελέστηκε την Πέμπτη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη μνήμη των 99 θυμάτων των πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου. «Δε θα είμαι ξανά υποψήφιος στον Δήμο Μαραθώνα. Εγώ θα εκτελέσω την αποστολή μου και χρειάζομαι επειγόντως διακοπές μετά», είπε χαρακτηριστικά. Όσο για το αν θα έβαζε ξανά υποψηφιότητα αν δεν είχε συμβεί η τραγωδία στο Μάτι, είπε: «Δεν ξέρω. Με το "αν" δεν γράφεται Ιστορία. Εγώ θα πάω να ξεκουραστώ τέσσερα χρόνια και αν ζούμε βλέπουμε».
Συνήθως, όταν τελείωνει μια πορεία ή μια σταδιοδρομία ή ένα πρότζεκτ που έχουμε αναλάβει, κάνουμε αυτό που συνήθως λέμε “ταμείο”. Πού πετύχαμε, που αποτύχαμε, τι κάναμε καλά και τι όχι… Όταν αυτή η πορεία σχετίζεται με την πολιτική, υπάρχει και ένα ακόμη ερώτημα που κάνει τη διαφορά: Θα λείψει ο πολιτικός από τους πολίτες ή όχι;

Ο Ηλίας Ψινάκης
Ο Ηλίας Ψινάκης

Σε ποιον θα λείψει ο κ. Ψινάκης; 

Θα λείψει άραγε στους δημότες του ο δήμαρχος Μαραθώνα; Η απάντηση είναι, και χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, όχι. Και τούτο διότι ο κ. Ψινάκης όχι μόνο δεν έλυσε κανένα σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε και ενέπιπτε στα όρια της αρμοδιότητάς του, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα και επάρκεια καμία από τις μεγάλες κρίσεις που προκέκυψαν στον δήμο του, με πρώτη βεβαίως την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά με την γενικότερη συμπεριφορά του, την ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τα πράγματα και την αμφιλεγόμενη υπερβολή του, φλέρταρε μονίμως με την πρόκληση του δημοσίου αισθήματος των δημοτών.
Αξίζει κανείς να ανακαλέσει στη μνήμη του ορισμένα μόνο περιστατικά:
  • Στις φωτιές του 2017 ο κ. Ψινάκης ήταν για… διακοπές στη Μύκονο. Και όταν επέστρεψε καθυστερημένα, εμφανιζόμενος στα κανάλια, η εικόνα που παρουσίασε μάλλον τον εξέθετε παρά τον κολάκευε ως δήμαρχο: «Ήρθα με ελικόπτερο σφαίρα, ήμουν σε ένα νησί που δεν είχε ούτε αεροδρόμιο, ούτε πλοίο, ούτε τίποτα και ήρθα να δω». 
  • Στη φετινή φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Ψινάκης ήταν και πάλι για… διακοπές στη Μύκονο. Εμφανίστηκε δε για πρώτη φορά στην περιοχή που καιγόταν, μια περιοχή που ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου στο δήμο του, την Τρίτη το απόγευμα. Δηλαδή 24 ώρες μετά και αφού η καταστροφή είχε πια ολοκληρωθεί. 
  • Σε αλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, μετά την πυρκαγιά, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα και να προκαλέσει μια συναισθηματική ταύτιση με τους πληγέντες, υποστήριξε ότι κάηκε και το δικό του σπίτι, ενώ στην πραγματικότητα είχαν καεί μόνο κάποια παρακείμενα δέντρα. 
  • Στα παραπάνω, θα πρέπει βεβαίως να προστεθεί και η πρωτοφανής απόφαση του δημάρχου να ακυρώσει την τελευταία στιγμή λόγω πένθους θεατρική παράσταση στη Νέα Μάκρη, τα έσοδα της οποίας θα πήγαιναν στους… πληγέντες από τις φωτιές.
  • Δύο μήνες μετά τις φονικές φωτιές, και ενώ ο ίδιος συνέχιζε να εκπληρώνει με απόλυτη συνέπεια και υπερβάλλοντα ζήλο τις κοσμικές του “υποχρεώσεις”, στη δημαρχία τα παράπονα έδιναν και έπαιρναν. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας με προμήθειες που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους στο Μάτι να είναι παρατημένες και εγκαταλελειμμένες στο δρόμο, χωρίς καμία φροντίδα και προστασία. Αλλά και οι καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι, σύμφωνα με τις οποίες: “Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση του οικισμού”

Προμήθειες για τους πυρόπληκτους στο Μάτι παρατημένες και εκτεθειμένες
Προμήθειες για τους πυρόπληκτους στο Μάτι παρατημένες και εκτεθειμένες

Το “παράδειγμα” Ψινάκη 

Το “παράδειγμα” Ψινάκη είναι πάντως ενδεικτικό για πολλά πράγματα. Αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι ο δήμαρχος εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό κοντά στο 60%. Είναι πιθανόν, όταν ο κόσμος τον εξέλεγε, να φανταζόταν ότι ένας άνθρωπος που σταδιοδρόμησε ως διασκεδαστής ήθελε ενδεχομένως να προσφέρει στον τόπο του. Είναι επίσης πιθανόν, ο κόσμος που τον εξέλεξε να πίστεψε ότι ο ένας άνθρωπος που κυριάρχησε στον σύγχρονη ελληνική showbiz θα μπορούσε να μεταδώσει λίγη από την ‘αστερόσκονη” αυτού του χώρου στο δήμο.
Τα πράγματα βεβαίως εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Κάτι που το ξέρουν πρώτοι από όλες οι ίδιοι οι δημότες. Λιγότερα από τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του και ίσως για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, ο ίδιος δήμαρχος βρέθηκε αντιμέτωπος με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου του, το οποίο ζητούσε ομοφώνως την παραίτησή του, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο στο οποίο ηγείτο…
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.