Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχική HOME BANNER Η “ακτινογραφία” και τα παραλειπόμενα του ανασχηματισμού από τον Κων.Φράγκο

Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
Από τον Κων. Φράγκο



Η τραγωδία στο Μάτι.
Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακά οργανωμένο Κράτος, κακούς δημόσιους λειτουργούς ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.
OTTO VON BISMARK

Όποια και να ήταν η κυβέρνηση (Τσίπρα, Μητσοτάκη, Φωφώς, Κουτσούμπας, Μπένη, Λεβέντη, Μιχαλολιάκου) τ’ αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια. Όλοι κλαίνε, υποκριτικά, αύριο θα το ξεχάσουν.
Δεν υπάρχει οργάνωση, θεσμοί, αξιοκρατία, σχέδια. Όλα προχειράντζα, τουρλού. Δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση. Την βιάζουν και την ανασκολοπίζουν, συνεχώς, οι πολιτικοί. Τους αρκεί να είναι καβάλα στην εξουσία. Ούτε είναι πρόθυμοι να τη φτιάξουν.

Ο κ. Νίκος Βούτσης έκανε έκκληση στο προσωπικό της Βουλής και τους Βουλευτές για αιμοδοσία επ’ ωφελεία των θυμάτων της πυρκαγιάς (Τετάρτη 23-07-18). Προσήλθε πλήθος υπαλλήλων. Από τους, κατασυγκινημένους, Βουλευτές μόνο ΕΙΣ, δηλ. ένας. Ο κ. Χρήστος Μαντάς του ΣΥΡΙΖΑ (Γιάννενα)
Ντροπή σας, ωρέ…
Ο Λαός έχει αλάνθαστο ένστικτο! Μπορεί να ξεχωρίσει αμέσως τους ψεύτες, απατεώνες και τυχοδιώκτες πολιτικούς και να τους παραδίδει την εξουσία (ΑΡΚΑΣ).

Που πέταξε ο Φώτης μας, που πήγε που μας αφήνει.
Θλίψη και κατήφεια προκάλεσε στο Στράτευμα η αποχώρηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος άφησε εποχή με ένα πλουσιότατο έργο στις ΕΔ, όμοιο μ’ αυτό των προκατόχων του κ. Κ. Ήσυχου και Φώφης Γεννηματά. Δηλαδή, μία οπή στο ύδωρ.
Ο αποχωρήσας, αναβαθμιζόμενος (εδώ δούλεψε η Τσιπρική αξιοκρατία) αντί να σταλεί, επειγόντως, οίκαδε έλαβε το θώκο του Υπουργού Ναυτιλίας! Προβλέπω αύτανδρο βύθιση. Τον Φωτάκη, όπου και να τον βάλεις, δεν «τραβάει» ο άνθρωπος.
Μα καλά, κ. Πρωθυπουργέ, γιατί στη θέση αυτή; Αν θέλατε να δουλέψει «ρολόι»» το ΥΕΝ και να εισπράξετε και εσείς τα προκύπτοντα πολιτικά οφέλη, δεν τοποθετούσατε εκεί έναν άξιο και έμπειρο Ναύαρχο; Έχει αρκετούς ο πάγκος του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. το Ναύαρχο Κυρ. Κυριακίδη,  που τώρα κουμαντάρει επιτυχώς την ΓΔΑΕΕ – θα τον αντικαθιστούσε θαυμάσια ο Στρατηγός κ. Μπαλαφούτης, ο αναπληρωτής – ή τον τ. Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη. απλά πράγματα).
Ευτυχώς που τη θέση αυτή του ΑΝΥΕΘΑ, «ξελάσπωσε» ο κ. Δ. Βίτσας αλλά η μεγάλη αποδοχή του στο Στράτευμα ενοχλούσε τον κ. Καμμένο.
Προσθέτω ότι ο κ. Φώτης Κουβέλης απεχώρησε, ευτυχώς με σωρεία αναμνηστικών δώρων και δύο μεγάλα χαρτόκουτα με πλακέτες που του προσέφεραν, αφειδώς, κατά τις επισκέψεις του στις Μονάδες!
Όσον αφορά στο νέο ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Ρήγα θα τα πούμε προσεχώς. «Αρχή άνδρα δείκνυσι…».

Η αναδόμηση της Κυβέρνησης
(Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι;)
Χρησιμοποιώ Πασοκικό γλωσσάρι για να θυμηθούμε τις ένδοξες ημέρες του Μεγάλου Αντιφατικού.
Θα περίμενε κανείς από ένα ευφυή και νέο άνθρωπο, τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, μετά το «τέλος» (των ατέλειωτων) μνημονίων και προ των εκλογών να βλέπει μακριά και να προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις για να πείσει τους πολίτες ότι επιχειρεί κάτι το διαφορετικό. Όπως π.χ. την αισθητή μείωση των χαρτοφυλακίων των Υπουργών μιμούμενος τους συναδέλφους του της Ιταλίας (18), Ισπανίας (16), ακόμη και του κ. Ερντογάν (18). Παρέμεινε μ’ αυτή την πληθώρα Υπουργών και Αναπληρωτών που παρακωλύουν παρά ενισχύουν το κυβερνητικό έργο. Υπάρχουν πολλά «βαρίδια» τα οποία εύκολα μπορούσε να ξεφορτωθεί. Χρειαζόταν, όμως, τόλμη.
Αλλά η αποτυχία έγκειται στα «ανοίγματα» εντεύθεν κακείθεν του ΣΥΡΙΖΑ. Θλιβερό φιάσκο. Οι δύο κυρίες που επέλεξε, από το μαυσωλείο, είναι λίαν ελαφρών βαρών με ελάχιστες μετοχές προσόντων. Η κ. Κατερίνα Παπακώστα, σταθερά αξία ακραίου συντηρητισμού της ΝΔ ουδέν σημαντικόν έργον παρουσίασε ως βουλευτής. Διαγραφείσα από τον κ. Μητσοτάκη «αξιοποιήθηκε» από τον κ. Τσίπρα. Με ποιο σκεπτικό; Καλλίτερα να επέλεγε τον Αντώναρο! Με ποια προσόντα επελέγη η κ. Υφυπουργός σε μία καυτή θέση; Αν ελπίζετε  να εισπράξετε συμπάθειες και ψήφους από τη Δεξιά κ. Πρωθυπουργέ πλανάσθε πλάνην οικτράν. Αν προκύψει κάτι στο «ταμείο» θα επωφεληθεί ο κ. Καμμένος Η κ. Κ. Παπακώστα ουδέποτε θα υπουργοποιείτο επί ΝΔ.
Η άλλη κυρία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου άχρους, άοσμος, άγευστος, ανεπαρκής δεν έπεισε καθόλου από όσους Παπανδρεογιωργακικούς χώρους κι’ αν πέρασε. Ο ΓΑΠ σε μία στιγμή έξαρσης την επέλεξε ως Γενική Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ (Όπως αργότερα πρότεινε το φοβερό Πετσάλνικο ως … Πρωθυπουργό) προκαλέσας καγχασμούς. Αποτυχούσα εκεί και του ΓΑΠ επιμένοντος διορίσθηκε Υπουργός Υγείας με αναπληρώτρια την κ. Φώφη Γεννηματά ένθα το απίθανο δίδυμο έγραψε ιστορία! Αποχωρών από τον ΓΑΠ περί το 2012 φλέρταρε τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσα, σφόδρα, να υπουργοποιηθεί εκτιμώμενων των προσόντων της. Η ίδια διέδιδε, επί μήνες, ότι το Υπουργείο έρχεται. Ήρθε προχθές.
Καίτοι ο Καβάφης ταλαιπωρήθηκε εσχάτως δεν αποφεύγω να ασεβήσω αφιερώνοντας ένα στίχο ποιήματός του με τις ευχές μου στην Υπουργό κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις,
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
και πιαίνεις στον μονάρχην Aρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια.
Και συ τα δέχεσαι με απελπισία
Αχ Κύριε Τσίπρα μας πόσο μας απογοήτευσες. Μα, ποιος σας συμβουλεύει. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτόχειριάζεστε;
Μα τον Δία! Πόσο πάμφτωχοι είμαστε σε πολιτικό δυναμικό!
Το ΥΕΘΑ.
Όσον αφορά στη σύνθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ θα πρέπει να μάθουν τα κόμματα ότι δεν είναι ακορντεόν, ν’ ανοίγει και να κλείνει ανάλογα με τις ανάγκες βολέματος προσώπων. Έχουμε γίνει, διεθνώς, ρεντίκολα.
Ενώ α΄ Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαμε Υπουργό, ΑΝΥΕΘΑ, Υφυπουργό.
Στη Δεύτερη Υπουργό-Αναπληρωτή.
Στη σημερινή επανήλθαμε στην Τρόικα. Κανείς δεν υπολογίζει το τι συνεπάγεται το παίγνιο αυτό στην οργάνωση και την εύρυθμο λειτουργία των ΕΔ. Πέραν των εξόδων που είναι τεράστια.
Καλή επιτυχία, ωστόσο, στην Υφυπουργό κυρία Κόλλια-Τσαρουχά. «Αρχή γυναίκα δείκνυσι».

Παραλειπόμενα του ανασχηματισμού.
Πράκτοράς μου στο Μαξίμου με πληροφόρησε ότι ο κ. Πρωθυπουργός επιχείρησε, ματαίως, να πείσει τον κ. Π. Καμμένο να αφήσει το ΥΕΘΑ και λαμβάνοντας τον τίτλο του Αντιπροέδρου να τοποθετηθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο, τελικά, ανέλαβε η Μαριλίζα (όι, όι, μαναμ).
Ο κ. Π. Καμμένος είναι αφοσιωμένος στο εθνικό του έργο στο Υπουργείο Άμυνας, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, και για να το εγκαταλείψει θα χρειαστεί όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής συν 3 Ε/Π SUPER PUMA, απ’ αυτά που αναμένουν επισκευή.
Η νέα ΥΦΕΘΑ, συμπαθής, κ. Μαρία Τσαρουχά είναι, όπως μου είπαν, φιλόμουσος. Εισερχομένη στο Γραφείο της στο ΥΕΘΑ, μετά την ορκωμοσία, ακούστηκε να ψιθυρίζει ένα παλαιότερο ασματίδιο.
Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο
δύο φιλάκια είναι λίγο, τι να πω
τρία φιλάκια είναι λίγο πολύ λίγο
δώσε μου τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ
Προσωπικά, δεν ορκίζομαι. Δεν ήμουν παρών.
Η κ. Φώφη Γεννηματά πληροφορηθείσα την υπουργοποίηση της συντρόφισσας Μαριλίζας συγκινήθηκε. Ανεμνήσθη τις ωραίες μέρες χαλάρωσης, γαλήνης, αμεριμνησίας και ρουσφετιών που πέρασαν αμφότερες (Υπουργός –Αναπληρώτρια) στο Υπουργείο Υγείας. Επί Γιωργάκη φυσικά.
Ομοίως ο Γιωργάκης ο Καστελοριζιώτης, ασχολούμενος με θαλάσσιο σκι στη Σκιάθο, ενθουσιάστηκε με την αξιοποίηση του παλαιού «Πουλεν» του. Περιμένει, με ανυπομονησία, να επανέλθει στη Βουλή για να συνεχίσει το εθνικό του έργο, μερίμνη της Φωφώς, φυσικά. Ουδόλως ανησυχεί για το μέγα σκάνδαλο της διαχείρισης των κρατικών παροχών στο ΠΑΣΟΚ, επί Προεδρίας του. Αυτά έχουν κουκουλωθεί από το “συνδικάτο” που φροντίζει για την προστασία των μελών του.
Κράμερ εναντίον Κράμερ.
Το Κράτος είναι αυτό που ξέρουμε. Ας μην το αναλύσουμε. Το εκφράζει η εκάστοτε Κυβέρνηση.
Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού είναι, κι’ αυτό, μία Υπηρεσία υπό την αιγίδα του Κράτους.
Το Κράτος-Κράτος, κάποια στιγμή (2001) αποφάσισε (Ν. 2913/2001), για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς, ν’ αποκαταστήσει διοικητικά και να συνταξιοδοτήσει τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Κράτος είναι και κάνει ότι θέλει.
Παράλληλα, η Κυβέρνηση (Σημίτης) αποφάσισε να δοθεί και μέρισμα, στον καθένα, από το δύστυχο ΜΤΣ. Αυτό όμως ήταν εντελώς παράνομο γιατί οι Αγωνιστές δεν βρίσκονταν σε ανταποδοτική σχέση με το ΜΤΣ που διαχειρίζεται εισφορές μελών του.
Το θέμα ήταν, για αυτούς, πολύ απλό. Ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γ. Παπαντωνίου δήλωνε, επίσημα, από του βήματος της Βουλής «Ας δδώσει τώρα το ΜΤΣ το απαιτούμενο ποσό και στο τέλος του έτους το επιστρέφουμε από τον Π.Υ.». Το χρήμα δόθηκε, αφού το ΜΤΣ δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
Έκτοτε το ΜΤΣ, που παραπαίει οικονομικά, αναμένει στωικά 4.300.000€ (που με τους τόκους δεν ξέρω που έχει φτάσει) από το ανέντιμο και ψευδολόγο Κράτος να πληρώσει το χρέος του.
Στρατόπεδο Ταξίαρχου Γιώργου Παπαμελετίου.
Ο αείμνηστος Παπαμελετίου, ανεχώρησε, για το ΕΠΕΚΕΙΝΑ, πρόσφατα. Υπήρξε Διοικητής της ΑΜΑΚ κατά τα κυπριακά. Ένας αθόρυβος και σεμνός ήρωας. Το ήθος, η καρτερία, η μαχητικότητά του έχουν πέρασε τα όρια του θρύλου. Αποστρατεύτηκε ενωρίς και απεσύρθη αθορύβως.
Το Στρατόπεδο αυτό εδρεύει στο 6ο Τάγμα Εθνοφυλακής που ονομάστηκε την άνοιξη Στρατόπεδο Ταξίαρχου Γεωργίου Παπαμελετίου. Το άξιζε.
Συγχαρητήρια στο ΓΕΣ για την πρωτοβουλία.
Νύχτες μαγικές.
Ολονύχτια εμπειρία ονείρων, βιωματική παράσταση στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα την 30η Ιουλίου (Καθημερινή 31-07-18).
Φυσικά, θα μου πείτε: Τι γυρεύεις εσύ στα καλλιτεχνικά; Κάποιος συνειρμός και η Αρκαδία, η πατρίδα μου.
Ο περίφημος Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα (υψόμετρο 1.330 μ.) έργο του Ικτίνου βρίσκεται ακριβώς στα όρια των Νομών Αρκαδίας -Μεσσηνίας – Ηλείας. Από… αρχαιοτάτων χρόνων όμως κατά τη χάραξη των ορίων των νομών καταχωρίστηκε στο Νομό Ηλείας και υπό την αιγίδα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Πύργου.
Όταν ο κ. Κων. Καραμανλής περιμάζεψε από την αφάνεια τον κ. Αντώνη Σαμαρά για να τον εντάξει στη ΝΔ (Κυβέρνηση της οποίας, του Κ. Μητσοτάκη, είχε ανατρέψει) τον διόρισε Υπουργό Πολιτισμού.
Τι μηχανεύθηκε ο Μέγας αυτός… μικροπολιτικός για να εισπράξει ψήφους από τους συμπατριώτες του Μεσσηνίους οι οποίοι προτιμούσαν τον εξαίρετο Γιάννη Λαμπρόπουλο. Έβαλε 2-3 μηχανικούς του Υπουργείου να συντάξουν μελέτη επαναχάραξης του χώρου ώστε ο Ναός να υπάγεται στο Νομό Μεσσηνίας (!!). Δηλαδή ο καϋμένος Επικούριος να γίνει από Ήλειος, Μεσσήνιος!
Θύμωσε φαίνεται ο Απόλλων και το σφύριξε στους δημοσιογράφους που με τη σειρά τους «σφύριξαν» άγρια τον Αντώνιο ο οποίος, ταχέως, αναδιπλώθηκε.
Μετά, διόρισε τη μισή Μεσσηνία στο Μουσείο της Ακρόπολης. Και πάλι τον κέρδισε ο Λαμπρόπουλος!
Το Ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΝ Σύρου.
Επιτέλους, ένα καλό νέο. Ενώ τα δύο Μεγάλα Ναυπηγεία έχουν σχεδόν … φαλιρίσει, προχωρεί η εξυγίανση του  Νεωρίου.
Το επενδυτικό σχέδιο της ΟΝΕΧ, του επιχειρηματία Παναγιώτη Ξενοκώστα, προβλέπει την καταβολή 14,3 εκ. € μέσω αύξησης  μετοχικού κεφαλαίου και την υλοποίηση επενδύσεων που σε 29,8 εκ. € σε βάθος 25ετίας.
Καλές δουλειές!
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.