Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα, ζητά ο Στέργιος Τσίρκας

«ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Δημοτική Παράταξη Δήμου Μαραθώνα
Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου
Μαραθώνας, 8/8/2018

Θέμα: Επείγουσα  σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλούμε όπως συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι σε συνεχή παρακολούθηση της συνέπειας αυτής της τραγωδίας και να ενημερώνει και αποφασίζει για θέματα που προκύπτουν καθημερινά. 
Ζητούμε την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για τα παρακάτω θέματα: 
1. Ενημέρωση για μέχρι τώρα ενεργειών από την Δημοτική αρχή  όπως για τον καθαρισμό την ασφάλεια την ηλεκτροδότηση και λοιπών τρεχουσών ζητημάτων.   
2. Λήψη απόφασης για αναστολή και διαγραφή χρέωσης τελών ύδρευσης και δημοτικών φόρων για το τρέχον τετράμηνο και το επόμενο για τις πληγείσες περιοχές Νέο Βουτζα, Μάτι, Προβάλινθο, Αμπελούπολη.   
3. Λήψη απόφασης για ορισμό νομικού και οικονομικού συμβούλου για θέματα αιτήσεων προς τις υπηρεσίες για την έκτακτη  οικονομική ενίσχυση. 
4. Αίτημα προς υπουργείο Υγείας για άμεση προτεραιότητα πληγέντων για εξετάσεις από τα κέντρα υγείας και δημόσια νοσοκομεία. 
5. Λήψη απόφασης για απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών «ελλενιτ» από εξειδικευμένα συνεργεία 
6. Να δοθεί ο κατάλογος των δωρεών (υλικών και χρηματικών προσφορών) και ορισμό ως παρατηρητών εκπροσώπων από τις πυρόπληκτες περιοχές για την διάθεση αυτών από τον Δήμο.
7. Αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για επίσπευση έκδοσης οδηγίας για την έκδοση αδειών επισκευών και αναστήλωσης των κατοικιών στο περίγραμμα τους που επλήγησαν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σχετικά με το δασαρχείο. 
8. Οικονομική ενίσχυση όπως προβλέπεται από τον νόμο άμεσα προς τους πληγέντες για την αναστήλωση των κατοικιών τους. 
9. Λήψη απόφασης για ενέργειες άμεσης συγκομιδής των χλωρών κλαδευτικών προϊόντων από όλο τον Δήμο. 
10. Λήψη απόφασης για άμεση παραχώρηση της ανενεργής εδώ και 20 χρόνια κατασκήνωση του ΝΑΤ στο ΜΑΤΙ για σχολεία, οι φωνές και η ζωντάνια των παιδιών θα δώσουν αισιοδοξία και προοπτική για το Μάτι και όλες τις πληγείσες περιοχές. 
11. Ορισμού ως ημέρα μνήμης για τον Δήμο μας η 23 Ιουλίου.
12. Λήψη απόφασης για διατήρηση της λεωφορειακής τοπικής εξυπηρέτησης των πληγέντων από τον ΟΑΣΑ για όσο χρειαστεί και να εξυπηρετεί και λοιπούς δημότες κατά την διαδρομή της.
13. Λοιπές προτάσεις συναδέλφων.

Για την «Ενωμένη Πολιτεία» 
Στέργιος Τσίρκας
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.