Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Σε ρόλο “σάκου του μποξ” η Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα Μαραθώνα (2)

Ένα Βότσαλο στη λίμνη… ταράζει τα νερά του Βαρνάβα


Ενώ με ανακοίνωση (στο FB της Κοινότητας) η πρόεδρος ενημέρωνε τους πολίτες του χωριού για το πρόβλημα υδροδότησης που προέκυψε  με τον τροφοδοτικό αγωγό του χωριού που αποκαταστάθηκε σύντομα. Τότε πλάκωσαν .. βροχή τα σχόλια...

οι κατηγορίες, τα ψεύδη και οι ύβρεις κ.α ...  σε ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ πολιτικής συμπεριφοράς.

Παρατηρώντας λοιπόν την συμπεριφορά αυτή, αποφασίσαμε πια να εμφανίσουμε και καυτηριάσουμε αυτές τις  πολιτικές ασχήμιες που διαπράττονται συνεχώς κατά τις προέδρου της Κοινότητας, με κρυφό ή φανερό πόλεμο από τοπικούς συμβούλους της κοινότητας ή και από την ίδια παράταξη, που επιχειρούν να βλάψουν την εικόνα και την απήχησή της στην τοπική κοινωνία και οχι μόνο.

Σκόπιμα (οργανωμένα) και σε κάθε ανάρτηση που κάνει η πρόεδρος (για οποιοδήποτε θέμα) την γεμίζουν με πικρόχολα σχόλια* και ψευδή  απευθείας ή μέσω φιλικών και συγγενικών προσώπων  με διάφορες προφάσεις ακόμα και για τις…. κατσίκες στο λιβάδι.  

Η χυδαιότητα, το θράσος και η υποκρισία έχουν ονοματεπώνυμα. Είναι τελειωμένοι πολιτικά και προκαλούν απεγνωσμένα με χυδαιότητα, θράσος και υποκρισία,  με την ψευδαίσθηση ότι οι φίλοι που τους ακολουθούν στο FB είναι και ψηφοφόροι τους. Κούνια που τους κούναγε …μερικοί ούτε την ψήφο τους δεν θα βρουν! Ο κόσμος έχει ξυπνήσει πια … τους πήρανε χαμπάρι.

Η ικανότητα της προέδρου (συγκριτικά) είναι δεδομένη και δοκιμασμένη στις διεκδικήσεις στα προβλήματα αλλά και στις κρίσιμες καταστάσεις του Βαρνάβα (όπως πυρκαγιές, αποκλεισμοί λόγω παγετού κ.α)
Δεδομένων λοιπόν  των συνθηκών αποδείχθηκε πως η κα Χ. Ασημακοπούλου είναι πρόσωπο υψηλής επάρκειας με διοικητικές και ηγετικές ικανότητες που προασπίζει καλύτερα από κάθε άλλον τα συμφέροντα του Βαρνάβα στις διάφορες βαθμίδες και fora εξουσίας.
Όμως φίλοι μου όλοι γνωρίζουμε πως χωρίς την υποστήριξη (υλική & οικονομική) της διοίκησης  και των υπηρεσιών του (διαλυμένου) Δήμου στον οποίο ανήκουμε, ελάχιστα πράγματα μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη. Έτσι φοβούμαστε πως αναπτυσσόμενες κατηγορίες οφείλονται περισσότερο σε πολιτικές σκοπιμότητες (φωτοβολίδες άνευ αξίας) που δεν βρίσκουν καμιά απήχηση στο κόσμο.

Η τοπική αυτοδιοίκηση στα χρόνια του μνημονίου, έχει χάσει το παιχνίδι και το «μάρμαρο» φυσικά το πληρώνουν οι πολίτες και οι δημότες. Πολύ περισσότερο το «κακό» έχει ενταθεί με τον Καλλικράτη και με την χωροταξική κατανομή που έγινε, (με την αποτυχημένη συνένωση του Βαρνάβα με Μαραθώνα) η οποία ναι μεν έγινε, αλλά δεν υποστηρίχτηκε με την παραχώρηση και την εκχώρηση των ανάλογων πόρων και των εξουσιών και αρμοδιοτήτων. Επιπροσθέτως έχει αυξηθεί και η γραφειοκρατία, που κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα, αφού στον έλεγχο νομιμότητας, έχει προστεθεί και ο έλεγχος σκοπιμότητας, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να έχει «ευνουχιστεί» ο ιδεολογικός πυρήνας του θεσμού.
Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι τα χρήματα είναι … ψίχουλα και δεν επαρκούν για να καλυφθούν, όχι όλες οι ανάγκες, αλλά ούτε ο μισές. Τι να πρωτοκάνεις με τόσα λίγα χρήματα. Ούτε για τη πρόχειρη συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου Βαρνάβα δεν φθάνουν, το οποίο είναι πραγματικά ξεχαρβαλωμένο. Όπως και το επαρχιακό οδικό δίκτυο επίσης, το οποίο είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, βρίσκεται στη ίδια κατάσταση.
Δικαιολογημένα οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων και των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι δέχονται τα παράπονα των συμπολιτών τους και οι οποίοι αποτελούν τον «αερόσακο» ή τον «σάκο του μποξ» βρίσκονται σε απόγνωση. Διεκδικούν από την Δημοτική αρχή, αλλά δυστυχώς ισχύει το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Οι δημότες της περιφέρειας βρίσκονται επίσης σε απόγνωση όταν διαπιστώνουν ότι αγροτικοί δρόμοι, είναι αδιάβατοι και δεν μπορούν να πάνε στα κτήματα ή στα σπίτια τους. Όταν διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, αφού και εκεί τα προβλήματα είναι αρκετά. Με τις διαπιστώσεις όμως δεν λύνονται τα προβλήματα, χρειάζονται έργα και τα έργα γα να γίνουν χρειάζονται χρήματα. Αδιέξοδο. Και έρχεται και ο προϋπολογισμός ο οποίος περικόπτει χρήματα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δήμαρχοι πλέον βρίσκονται κατάσταση νευρικής κρίσης (εκτός του Μαραθώνα που λόγω του Δημάρχου  βρίσκεται σε μόνιμη αφασία στην …Μύκονο).


(Ένα Βότσαλο στη λίμνη… ταράζει τα νερά του Βαρνάβα). 

Μ. Αποστολόπουλος.



Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.