Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Η Ένωση ΕΒΕ Δήμου Μαραθώνα ετοιμάζει κινητοποιήσεις για το θέμα του ΧΥΤΑ

IMG 20161009 135949
H νέα διοίκηση της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων του Δήμου Μαραθώνα, συνεδρίασε για το σχεδιασμό της δράσης της.
Από τα θέματα που συζητήσαμε καταλήξαμε ότι ένα από τα σημαντικότερα τοπικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τους συναδέλφους και τις οικογένειες μας, καθώς και οι κάτοικοι του Δήμου μας, είναι οι περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ-Υ Γραμματικού. Αποφασίσαμε ομόφωνα να πάρουμε πρωτοβουλία για κλιμάκωση των προηγούμενων δράσεων και κινητοποιήσεων καλώντας όλα τα σωματεία, τους φορείς και πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους σε οργανωμένο αγώνα και δράση ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ-Υ Γραμματικού.
Ξεκινάμε με κάλεσμα συμπαράστασης και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς του Δήμου Φυλής, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους, χωρίς χωματερή και τα αποτελέσματα της. Είναι γνωστά τα στοιχεία ότι στην τελευταία 15ετία το ποσοστό των θανάτων από νεοπλασίες στην περιοχή τους αυξήθηκε κατά 31,7%, έναντι 10,1% στην υπόλοιπη Αττική. Αυτές τις επιπτώσεις και όχι μόνο παλεύουμε για να μην έχουμε και εμείς από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ-Υ στο Γραμματικό. Σκοπός μας είναι ο κοινός αγώνας. Για αυτό όπως θα συμπαρασταθούμε στον κάθε φορέα στην που παλεύει για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, για καθαρό περιβάλλον και την υγεία των παιδιών τους, ταυτόχρονα θα ζητήσουμε την συμπαράσταση τους, στους κοινούς αγώνες που είναι αναγκαίο να συνεχιστούν μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα.
Μετά την αυταρχική και απόλυτη εξαγγελία της περιφέρειας διά στόματος της κας Δούρου (που ξέχασε φαίνεται ή δεν ήξερε τι έλεγε προεκλογικά στους κατοίκους - ψηφοφόρους στο Γραμματικό) ότι θα λειτουργήσει και ο ΧΥΤΑ-Υ του Γραμματικού και άλλες πέντε χωματερές στην Αττική, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.
Η ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ του Δήμου μας με πλαίσιο που θα ανακοινώσει σύντομα θα ζητήσει την συμμετοχή όλων των σωματείων, φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας, αλλά και όλων των κατοίκων, σε μια ανοιχτή σύσκεψη με σκοπό τη δημιουργία συντονιστικού για προγραμματισμό άμεσων δράσεων με σκοπό το σταμάτημα των εργασιών και τη μη λειτουργία του ΧΥΤΑ - Υ Γραμματικού.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947464229
Τo ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΒΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.