Φόβους για πορτοκαλί επανάσταση εξέφρασε ο Ρ. Τ. Ερντογάν σε ομιλία του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι πίσω από την αντιπολίτευση βρίσκεται ο Σόρος, ο οποίος έχει σαν στόχο και σκοπό να ρίξει την κυβέρνησή του. 

Tι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι η Τουρκία θα μπει σε τροχιά περιδήνησης το ερχόμενο χρονικό διάστημα, καθώς θα αυξήσει την ένταση στο εσωτερικό μέτωπο ο Ερντογάν. Είναι σίγουρο ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία.
Από την άλλη, πλέον η Δύση θα ήθελε αλλαγή προσώπων στη Τουρκία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, οπότε είτε μέσω Soros, εάν πάντα ευσταθούν οι καταγγελίες Ερντογάν, είτε μέσω άλλων μέσων, θα θελήσουν να ρίξουν τον Ερντογάν. 
Ο Soros βέβαια είναι γνωστός σε όλους πλέον. Εχει διοργανώσει σε όλο τον κόσμο χρωματιστές επαναστάσεις. Ερχεται η σειρά της Τουρκίας;
Δείτε το βίντεο: 

Tι φοβάται ο Ερντογάν – Καλό κόμμα: Όλοι οι καλοί και οι κακοί χωράνε

Η Μεράλ Ακσενέρ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο κόμμα της πρόσωπα από το πολιτικό φάσμα που έχουν εντελώς διαφορετικές καταβολές. Απογοητευμένα στελέχη του κόμματος του Ερντογάν, ακροδεξιούς, μέλη του κόμματος των γκρίζων λύκων που είναι και η μεγαλύτερη δεξαμενή της, ακόμα και αριστερούς.
Θεωρείται, όχι άδικα, μεγάλη πολιτική απειλή για τον Ερντογάν και ο ίδιος το ξέρει πολύ καλά.
Αποτελεί πόλο έλξης για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και έτσι μπορεί να κλέψει πολλούς ψηφοφόρους από το κόμμα του προέδρου της Τουρκίας.
Την ίδια στιγμή, αμερικανικού ινστιτούτο προχωράει σε μία ανάλυση-φωτιά.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία είναι «στα σκαριά» έχει αναγκάσει  πολλές ανεξάρτητες χώρες ( Ρωσία,Ιράν , Κίνα , Τουρκία κά)  να συλλέγουν ή επαναπατρίζουν τα αποθέματα τους σε χρυσό από την FED, ενώ ταυτόχρονα «κόβουν» χρυσά νομίσματα ,  με σκοπό την «υπερκέραση» του δολαρίου και των αμερικανικών κυρώσεων…οδηγώντας με ταχύτητα σε μια παγκόσμια οικονομική σύρραξη…την οποία το αμερικανικό ινστιτούτο strategic-culture.org θεωρεί σίγουρη.  
Στο «κόλπο» των Ρώσων-Κινέζων-Ιρανών…και ο Ερντογάν ο οποίος έδωσε εντολή στην τουρκική κυβέρνηση αφού  επαναπατριστούν όλα τα αποθέματα χρυσού που ευρίσκονταν  στο Ομοσπονδιακό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών των ΗΠΑ (FRS), στην συνέχεια ζήτησε να «κοπεί» η χρυσή τουρκική λίρα.
Συνολικά, η Τουρκία έχει αποθηκεύσει 220 τόνους, αξίας 25,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, από τις οποίες απέσυραν  μεγάλη ποσότητα 30 περίπου τόνων  στις 19 Απριλίου 2018.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σκληρύνει τη στάση του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (USD), δηλώνοντας ότι τα όλα  διεθνή δάνεια θα πρέπει να γίνονται σε χρυσό αντί του αμερικανικού νομίσματος.
Η Άγκυρα επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η επιστροφή του χρυσού προκλήθηκε εν μέρει από τις απειλές των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις εφόσον η  Τουρκία υλοποιήσει την υπογεγραμμένη συμφωνία για την αγορά ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.
Πρόκειται για δραματικές καταστάσεις που αντικατοπτρίζει μια διεθνή τάση. Η Βενεζουέλα επανέφερε τον χρυσό της από τις ΗΠΑ το 2012.
Το 2014, η Ολλανδία ανακτούν επίσης 122,5 τόνους χρυσού που είχαν αποθηκεύσει σε ειδικούς θόλους στον Φορτ Νοξ των ΗΠΑ.
Η Γερμανία επαναπάτρισε 300 μετρικούς τόνους χρυσού που ευρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017.
Το Βερολίνο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει τις μεταφορές. Η Αυστρία και το Βέλγιο εξέτασαν τη δυνατότητα λήψης παρόμοιων μέτρων.
Λίγοι πιστεύουν ότι οι διαβεβαιώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών ότι τα 261 εκατομμύρια ουγγιές (περίπου 8.100 τόνοι) σε επίσημα αποθέματα χρυσού ( χωρών)  που είναι αποθηκευμένα  στο Fort Knox και σε άλλα μέρη της χώρας ελέγχονται πλήρως και υπολογίζονται…ως υπαρκτά .
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει ποτέ ελεγχθεί πλήρως και ανεξάρτητα για το θέμα αυτό. Η πίεση για έναν πλήρη, ανεξάρτητο έλεγχο όλων των αποθεμάτων χρυσού των ΗΠΑ ανέκαθεν έβρισκε τεράστια «αντίσταση»  από την εκάστοτε κυβέρνηση και το Κογκρέσο.
«Κανείς δεν ξέρει αν ο χρυσός είναι πραγματικά εκεί. Τι γίνονταν  αν οι θόλοι αποδειχθούν άδειοι; Είναι πιο συνετό από πολλές  χώρες να επαναφέρουν  το χρυσό τους πίσω  όσο μπορούν πιο γρήγορα παρά  να συνεχίζουν  να αναρωτιούνται» , αναφέρει ανώνυμη πηγή.
Οι χρυσοί ράβδοι που ισχυρίζονται ότι κατέχουν  οι ΗΠΑ είναι χαμηλής καθαρότητας και δεν συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα . Ακόμη και αν οι ΗΠΑ διαθέτουν  την   ποσότητα του χρυσού που ισχυρίζονται ότι έχουν, το μεγαλύτερο μέρος του δεν θα ήταν αποδεκτό για συναλλαγές στη διεθνή αγορά.
Ενώ λοιπόν άλλες χώρες απέσυραν  το χρυσό τους από τις τράπεζες ,  Ρωσία και  Κίνα μεγαλώνουν τα αποθέματά τους, «κόβοντας»  για τον εαυτό τους νομίσματα με χρυσό… απομακρύνοντας έτσι τον κόσμο από την κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ.
Η κατάσταση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος αμφισβητείται πλέον σοβαρά, διότι αντιμετωπίζει έναν σκληρό ανταγωνισμό.
Οι κυρώσεις  που αποφάσισε να επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση ως μέσο εξαναγκασμού εναντίον άλλων χωρών, …..αποτυγχάνουν να ενισχύσουν το δολάριο, το οποίο μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσει μια τεράστια κατάρρευση.
Ένας παγκόσμιος  πόλεμος νομιμοποιείται πλέον σοβαρά ως πιθανότητα. Αυτό κάνει τους επενδυτές να αναζητούν άλλες επιλογές. Πράγματι, γιατί θα έπρεπε οι άλλες χώρες να βασίζονται στο δολάριο και να μην υποστηρίζουν τον  χρυσό ή οτιδήποτε  άλλο, βασιζόμενες στην «καλή πίστη  του Αμερικανού δημοσίου;  », όταν δεν εμπιστεύονται οι ίδιες τις ΗΠΑ  διεθνώς;
Για παράδειγμα, το κινεζικό γιουάν είναι ισχυρότατο. Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν εξετάζουν τις προοπτικές πληρωμών στα εθνικά νομίσματά τους.
Το Ιράν πρόσφατα ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει από το δολάριο στο ευρώ ως το επίσημο νόμισμα αναφοράς. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν μια συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων που αποφεύγει τους συμβιβασμούς με το δολάριο.
Η προσπάθεια να μειωθεί η εξάρτηση από το δολάριο προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη χρήση των αμερικανικών κυρώσεων ως πολιτικό όπλο, ενός είδους  εργαλείου εξωτερικής πολιτικής επιλογής της Ουάσιγκτον . Ακόμα και οι στενοί σύμμαχοι της Αμερικής απειλούνται από αυτά τα περιοριστικά μέτρα.
Η πρόσφατη «επίθεση» των ΗΠΑ στον αγωγό  φυσικού αερίου Nord Stream 2 από την Ρωσία στην Γερμανία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Είναι φυσικό πολλές  χώρες να αναζητούν τρόπους για να αντισταθούν στην αμερικανική πολιτική του νομισματικού πολέμου .
Χρησιμοποιώντας εναλλακτικά νομίσματα και επαναπατρίζοντας  το χρυσό τους βρίσκουν την τέλεια διέξοδο από την ανεύθυνη πολιτική των ΗΠΑ .
Η Αμερική αντιτίθεται πάντα σε αυτές τις προσπάθειες. Οποιαδήποτε μέθοδος αποτελεί αιτία πολέμου για τον Λευκό Οίκο . Ο Μουαμάρ Καντάφι, ο ηγέτης της Λιβύης, ανατράπηκε και σκοτώθηκε σκιωδώς αφού ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα του χρυσού δηναρίου  που θα χρησιμοποιούνταν  ως διεθνές νόμισμα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Το Ιράν έχει απαγορεύσει ρητώς και κατηγορηματικώς   πρόσφατα τη χρήση του δολαρίου στο εμπόριο. Αρνείται να πουλήσει και το πετρέλαιο  της χώρας σε  αμερικανικό νόμισμα.
Ο Πρόεδρος Τραμπ ενδέχεται να ακυρώσει  τη συμφωνία των 5+1 χωρών με το Ιράν τον Μάιο, προκαλώντας την Τεχεράνη να αναβιώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, για αυτόν τον λόγο ακριβώς.
Μια ένοπλη σύγκρουση με το Ιράν μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από ό, τι πιστεύεται γενικά. Η πυρηνική συμφωνία υλοποιείται πιστά προς  ικανοποίηση όλων, αλλά η πικρία της Ουάσινγκτον  είναι πολύ μεγάλη.
Το Ιράν δεν έχει αναμφισβήτητα την στρατιωτική ικανότητα που θα αποτελούσε απειλή για τις ΗΠΑ. Ποτέ δεν ήταν υπεύθυνο όμως  για οποιεσδήποτε τρομοκρατικές πράξεις που διεπράχθησαν στο εξωτερικό ή κάτι τέτοιο.
Αλλά η Τεχεράνη έχει διαπράξει κάτι ασυγχώρητο στα «μάτια» των ΗΠΑ. Έχει απειλήσει το δολάριο . Αυτό είναι που η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να «συγχωρέσει» με τίποτα , γιατί αν δεν υποστηρίξει το νόμισμα της , θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης του τεράστιου ομοσπονδιακού χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ένας πόλεμος με το Ιράν θα εξαλείψει τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου εκτός ΗΠΑ. Το ένα  πράγμα οδηγεί σε ένα άλλο. Οι επαναπατρισμοί χρυσού είναι πρόδρομοι όμως ενός ανελέητου πολέμου συναλλάγματος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε παγκόσμια ένοπλη σύγκρουση,  και αυτό ακριβώς καθοδηγείται από την άφρονα εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.