Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Απόκριες 2018: Πότε “ανοίγει” το Τριώδιο και πότε “πέφτει” Καθαρά Δευτέρα

Παντού και στους περισσότερους δήμους της Β/Α Αττικής ετοιμάζονται να γιορτάσουν τον καρνάβαλο ... εκτός του Μαραθώνα

Πότε θα τσικνίσουμε και πότε θα κάψουμε τον καρνάβαλο

Οι φετινές Απόκριες είναι προ των πυλών και η Χαλκίδα  ακολουθεί στο ρυθμό των άλλων πόλεων της Ελλάδας και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους μασκαράδες – καρναβαλιστές με τις εντυπωσιακές αποκριάτικες ενδυμασίες και τις χαρούμενες παιδικές φωνές να στολίσουν τους δρόμους της πόλης και το Θαλασσινό Καρναβάλι να προσφέρει ξεχωριστό θέαμα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Η αποκριά ή αλλιώς τριώδιο, το γνωστό μας καρναβάλι, είναι μια κινητή γιορτή καθώς σχετίζεται με το Πάσχα , όπως και η Καθαρά Δευτέρα. Διαρκεί τρεις εβδομάδες, της Προφωνής, της Κρεατινής και της Τυροφάγου.
Το τριώδιο, φέτος, “ανοίγει” την Κυριακή 28 Ιανουαρίου ενώ η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς τοποθετείται την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Η γνωστή σε όλους μας Τσικνοπέμπτη είναι στις 8 Φεβρουαρίου ενώ η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 19 Φεβρουαρίου.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:  



Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.