Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση Κίσινγκερ-Τραμπ για Ελλάδα-Τουρκία και για πρώτη φορά τελεσίγραφο ΝΑΤΟ προς Ερντογάν: Ακυρώστε την παραγγελία S-400 τώρα αλλιώς NATO «γιόκ» – Απέρριψε και χλευάζει ο «Σουλτάνος»

Τελεσίγραφο στην Τουρκία στέλνουν οι ΗΠΑ επισημαίνοντας πώς αν δεν ακυρώσει τη συμφωνία με τους Ρώσους για την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, τότε ΝΑΤΟ για την Τουρκία «γιόκ». Θέτουν μάλιστα προ των ευθυνών του τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν. 

Λίγες ώρες πριν, ο Πρόεδρος Τραμπ  συναντήθηκε με τον γνωστό από την τραγωδία της Κύπρου,  Χένρι Κίσινγκερ στο Οβάλ Γραφείο όπου «εξέτασαν  τις αποφάσεις των ΗΠΑ σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν,  τις πυρηνικές ικανότητες της Βόρειας Κορέας και την κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο (Τουρκία). 
Φαίνεται ότι η στάση των ΗΠΑ σκληραίνει.
«Η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-400 από τη Ρωσία είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα», δήλωσε χθες το βράδυ η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο NATO Kay Bailey Hutchison.

«Αυτή η είδηση ( της αγοράς ρωσικών πυραύλων) προκάλεσε συναγερμό στο ΝΑΤΟ, καθώς αυτά τα συστήματα είναι ασυμβίβαστα με τα συστήματα που χρησιμοποιεί η συμμαχία», ανέφερε σε συνέντευξη.
Την ίδια στιγμή, η  Hutchison τόνισε επανειλημμένα ότι η Τουρκία είναι βασικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και  η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται για συνεργασία με την Άγκυρα, αλλά…. .
Σημείωσε δε ότι οι ΗΠΑ «δεν θέλουν με τίποτα η Τουρκία να πλησιάσει πιο κοντά στην Ρωσία. Δεν είναι προς το συμφέρον μας, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας», πρόσθεσε η  Αμερικανίδα  πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, εκτοξεύοντας για πρώτη φορά με διπλωματικό τρόπο τέτοια «απειλή» στους Τούρκους .
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αμέσως μετά την Αμερικανίδα εκπρόσωπο » ότι….. δεν υπάρχουν προβλήματα για την αγορά των ρωσικών  πυραύλων S-400″ .
«Θα συμμετέχουμε κατά το πρώτο στάδιο της συμπαραγωγής των πυραύλων  αλλά και  στη δεύτερη φάση.  Όταν  θα ολοκληρώσουμε  τις διαπραγματεύσεις με τον  Πούτιν για τους S-400, θα μιλήσουμε και για τους  S-500 » είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το Haberturk.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει  στις 12 Σεπτεμβρίου ότι η Άγκυρα είχε υπογράψει συμφωνία με τη Μόσχα για την απόκτηση συστημάτων S-400, η ​​προκαταβολή  είπε έχει  ήδη καταβληθεί.
Ο Βλαντιμίρ Κοζίν, επικεφαλής της Ρωσικής  στρατιωτικο-τεχνικής υπηρεσίας του ΥΠΑΜ , επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν υπογράψει σύμβαση για την παράδοση του S-400, τα οποία προετοιμάζονται για παράδοση .
Στην συνέχεια ο  αναπληρωτής επικεφαλής της γενικής γραμματείας της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι η παράδοση των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει εντός δύο ετών.

Για πρώτη φορά, το τονίζουμε αυτό, η Ουάσιγκτον θέτει ωμά και ξεκάθαρα θέμα μη αποδοχής και άδειας προς την Τουρκία, των ρωσικών πυραύλων S-400 , οι οποίοι σύμφωνα με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες του πενταγώνου θα μεταβάλλουν το Status Quo στην ΝΑ Μεσόγειο και στο Αιγαίο με τις απίστευτες πλέον δυνατότητες της τουρκικής  αεράμυνας.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα πιο σοβαρό που άπτεται των αμερικανικών σχεδίων εξόρυξης υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης όπου στεγάζεται και η ναυτική βάση των ΗΠΑ , η οποία θα επεκταθεί μετά το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον .
Όλες οι πλατφόρμες και τα τρυπάνια των αμερικανικών κολοσσών στην Κρήτη καθώς και η αμερικανική βάση θα βρεθούν κάτω από το δραστικό βεληνεκές των τουρκικών πλέων S-400, των οποίων οι πηγαίοι κωδικοί θα ελέγχονται από την Μόσχα.
Απλά πράγματα για τις ΗΠΑ που δεν πρόκειται σε καμία  περίπτωση να παίξουν «τις κουμπάρες» με τον Ερντογάν και το ΑΚΡ.

Μια  χώρα όπως η Τουρκία καλείται από τον Λευκό Οίκο να «ακούσει» την προειδοποίηση , πράγμα δύσκολο όμως , μιας και ο Ερντογάν ετοιμάζει επανάσταση τύπου Ιράν με σκοπό να διώξει εντελώς τους Αμερικανούς και να φτιάξει την δική του οθωμανική αυτοκρατορία . Οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής εκτιμάται ότι θα είναι ραγδαίες.

Έγκυροι κύκλοι εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ θα απελευθερώσουν σε πρώτη φάση άμεση κιόλας υψηλής τεχνολογίας υλικό ( αντιτορπιλικά , πυραύλους, αεροσκάφη) στην Ελλάδα που θα κληθεί να κάνει την «βρώμικη δουλειά»  όπως λένε οι Αμερικανοί στο Αιγαίο,  το οποίο θα «κλείσει» τελείως στην απρόσκοπτη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων,  μετά και από την δημιουργία νατοϊκής δύναμης στην Μαύρη Θάλασσα.  
Η ουσία είναι ότι είμαστε στο μέσον ακριβώς μιας επερχόμενης « καταιγίδας» ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία και Τουρκία,  και οφείλουμε να «ξυπνήσουμε» άμεσα προασπίζοντας τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα . 
Πρώτα η Ελλάδα και μετά …όλοι οι άλλοι μιας και υπάρχουμε ως έθνος εδώ και χιλιάδες χρόνια ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.