Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Έτρωγαν και έπιναν την ώρα που καιγόταν ο τόπος

Εγώ έτσι θα συμπλήρωνα το σχόλιο της γνωστής μου Ιωάννας Κατσαγώνη
Ευτυχώς που υπήρξε η Χαρά Ασημακοπούλου που με τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της για βοήθεια έσωσε τον Βαρνάβα και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Δήμο Μαραθώνα.

Στον SKAI- Χαρά Ασημακοπουλου, Τοπ. Πρόεδρος Βαρνάβα
ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής διασκέδαζαν το βράδυ της Κυριακής σε glam εστιατόριο της Μυκόνου ....

Η ανατολική Αττική, οι δημότες της οποίας τον εξέλεξαν για να προασπίζεται τα συμφέροντά τους, φλεγόταν απ' άκρη σ' άκρη και τα σπίτια τους απειλούνταν από τη μεγάλη πυρκαγιά, αλλά τις κρίσιμες εκείνες πρώτες ώρες ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ήταν... απών! Σε μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο, προτίμησε το βράδυ της Κυριακής να διασκεδάζει αμέριμνος στη Μύκονο, τρώγοντας και πίνοντας με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο κοσμικό εστιατόριο Kiku!

Η νέα προκλητική συμπεριφορά του Ηλία Ψινάκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο δήμαρχος, άλλωστε, ζει στον κόσμο του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας το υπενθυμίζει! Ποιος ξεχνά, άλλωστε, το πρόσφατο ταξίδι στο Ντουμπάι και τον λουλουδοπόλεμο στο κέντρο όπου τραγουδά ο Λε-Πα; Την ώρα, λοιπόν, που σπίτια και περιουσίες σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα είχαν παραδοθεί στις φλόγες και ενώ η ευρύτερη περιοχή είχε μετατραπεί σε κόλαση του Δάντη, εκείνος απολάμβανε το δείπνο του συντροφιά με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος, επίσης, δεν... συγκινήθηκε από το δράμα χιλιάδων συμπολιτών μας!

Την επόμενη μέρα, όμως, ο δήμαρχος Μαραθώνα έκανε θεαματική εμφάνιση στο μέτωπο της φωτιάς, φέρνοντας... νερά και σάντουιτς για τους πυροσβέστες! Στις δηλώσεις του προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του, λέγοντας ότι δεν γνώριζε για την πυρκαγιά γιατί βρισκόταν σε ένα ερημονήσι (!!!) και ότι τον ενημέρωσε τηλεφωνικά η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στις 6 το πρωί της Δευτέρας, οπότε «άρπαξε» ένα ελικόπτερο και έφτασε στον Μαραθώνα! Μάλλον στο πριγκιπάτο της Μυκόνου δεν έχουν καμία σύνδεση με τον έξω κόσμο και έτσι ο Ηλίας Ψινάκης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αδυνατούσαν να πληροφορηθούν τα δραματικά γεγονότα.
«Τσακίστηκα και ήρθα»
Ισως να είχαν βέβαια το μυαλό τους μόνο στα εγκαίνια ενημερωτικού κέντρου πρόληψης θαλάσσιων σπορ στη Μύκονο, στα οποία έδωσαν το «παρών» μαζί με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη το απόγευμα της Κυριακής.
«Μόλις το άκουσα, πήρα ένα ελικόπτερο, τσακίστηκα και ήρθα. Δεν ήρθα να κάνω μόντελινγκ. Ηρθα να βοηθήσω! Με πεύκο και επτά μποφόρ, και ο Μωυσής να είσαι δεν σβήνει η φωτιά!» δικαιολογήθηκε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής «είναι σούπερ τυπάκι που ξέρει καλά τη δουλειά του»!
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει γύρω στις 4 το απόγευμα, όμως ο πρώτος δημότης του Μαραθώνα, παρά την εξοικείωσή του με το διαδίκτυο, δεν είχε ενημερωθεί για το τι συμβαίνει στην ανατολική Αττική, με τον καλπασμό της φωτιάς και τα καμένα σπίτια! Τα καυστικά σχόλια πάντως κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε στο διαδίκτυο ο Ηλίας Ψινάκης από τα εγκαίνια στη Μύκονο έδιναν και έπαιρναν! Το «όλα καλά όλα ωραία... αλλά ο Βαρνάβας καίγεται...» που έγραψε κάποιος ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του κυρίου δημάρχου!
Εφημερίδα ESPRESSO
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

4 σχόλια:

  1. Διονυσία Καλούτση16 Αυγούστου 2017 στις 7:56 μ.μ.

    Και μεσα σε αυτον τον ορυμαγδό, και ενω η πρόεδρος προσπαθούσε να εξασφαλισει βοηθεια … είχες κάποιους απο το τοπικο συμβουλιο να “ξεσκίζωνται” να βγουν τηλεφωνικα στην τηλεοραση και στα FB για να ακουστει το ονομα τους παιζοντας τον ρεπορτερ της κακιας ωρας. Ευτυχώς τον πήραν χαμπάρι….και τον εκοψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία μου, ο κύριος που “υπονοείται” έχω μάθει ότι είναι καλό παιδί, αλλά αυτό από μόνο του φαίνεται να μην αρκεί. Ήθελε να μας πληροφορήσει γι αυτά που ήδη βλέπαμε.

      Διαγραφή
  2. Αχρηστος για τον Μαραθωνα, Δεν μας αξιζε τετοια τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην κα Ασημακοπουλου. Αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση από τον συρφετό της δημοτικής εξουσίας Ψι-ψωμάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.