Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΡΔΗΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ομολογώ ότι εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης δεν επιθυμούσα με τίποτα να κάνω μια πολιτική ανάλυση, την οποία είχα προγραμματίσει για το Σεπτέμβρη όταν πια θα είχαν τελειώσει οι μικρές ή μεγαλύτερες διακοπές για τους τυχερούς κι η χαλάρωση για τους λιγότερο τυχερούς που δεν κούνησαν ρούπι απ’ τη περιοχή τους. Άλλωστε οι δήμοι της αν. Αττικής έχουν την ευλογία να αποτελούν οι ίδιοι τόπους διακοπών, όμως τα γεγονότα στο δήμο Μαραθώνα ανέτρεψαν τη πρόθεσή μας αυτή.

Η παραίτηση Λουίζου, πρώην δημάρχου Ν. Μάκρης και μετέπειτα Μαραθώνα τέλη Ιουλίου, σηματοδοτεί μια ριζική αλλαγή σκηνικού στον ιστορικό δήμο, που σε συνδυασμό με την μεγάλη απογοήτευση που υπάρχει λόγω της συμπεριφοράς του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη στον οποίο είχαν ποντάρει όλα τους τα “λεφτά” οι δημότες, ανατρέπουν τις έως σήμερα ισορροπίες.
Η ανάδειξη του Στέργιου Τσίρκα στην κεφαλή της παράταξης «Ενωμένη Πολιτεία» με την συγκατάθεση των συναδέλφων του δημοτικών συμβούλων, παρότι υπήρξε αρχικά ένας συναισθηματικός προβληματισμός απ’ τους συμβούλους της δημοτικής ενότητας Μαραθώνα που θα ήθελαν ένα συγχωριανό τους επικεφαλής, αλλά μετά επικράτησε η λογική καθώς η Ν. Μάκρη απέχει μακράν σε πληθυσμό απ’ τις υπόλοιπες τρεις κοινότητες – Μαραθώνας, Γραμματικό, Βαρνάβας – οριοθετεί μια νέα αρχή για την παράταξη.  
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις μεγάλες προσδοκίες απ’ την άνοδο Ψηνάκη στο δημαρχιακό θώκο που όμως αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες, ο Στέργιος Τσίρκας έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό για μια εποικοδομητική, αλλά σθεναρή παρέμβαση στα πολλά προβλήματα που μαστίζουν τον ιστορικό καλλικρατικό δήμο.
Στο πρόσωπο του κ. Τσίρκα οι συντοπίτες του αναζητούν έναν άνθρωπο  απαλλαγμένο απ’ όλες τις λοβιτούρες για τις οποίες κατηγορήθηκε το παλιό κατεστημένο ετών, που οδήγησε αρχικά στη πτώση Τζιλάβη με την άνοδο Λουίζου και μετά στη πτώση Λουίζου με την άνοδο Ψηνάκη, που ωστόσο αποδείχτηκε μια λανθασμένη επιλογή με μόνο ελαφρυντικό για τους δημότες-ψηφοφόρους αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχτηκαν με τον κ. Ψηνάκη και μετά αναγνωρίζοντας τα πολλά του λάθη και ατέλειες ανεξαρτητοποιήθηκαν ή απλά παρέμειναν στη παράταξη της πλειοψηφίας παραιτούμενοι όμως όλων των προνομίων που κατείχαν (Σπύρος Λιβαθινός απ’ τη θέση του προέδρου του Σώματος), οι οποίοι αποτελούν και το αγκάθι της πλειοψηφίας αφού τις περισσότερες  φορές τοποθετούνται εναντίον των εισηγήσεων της πλειοψηφίας.
Απ’ την άλλη ο Ηλίας Ψηνάκης φαίνεται να χάνει τα στηρίγματα του όχι μόνο στη συνείδηση των ψηφοφόρων του Μαραθώνα, αλλά και στη showbiz χάρη στην οποία οφείλει κατά πολύ την εκλογή του, καθώς σε πρόσφατο δημοσίευμα της newpost.gr θεωρείται απόβλητος απ’ το περιβάλλον της Μαριάννας Λάτση κόρης του καπετάν Γιάννη.
Χαρακτηριστική η παράγραφος της ιστοσελίδας που επισημαίνει ότι: «ο δαιμόνιος μάνατζερ που μέχρι πρότινος ήταν παρών όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα καλέσματα της κ. Μαριάννας Λάτση, αποτελεί εδώ και λίγους μήνες persona non grata για την κόρη του μυθικού εφοπλιστή. Οι ψίθυροι για την αποπομπή του κυρίου Ψηνάκη από τον πολύ στενό κύκλο της γοητευτικής κυρίας του επιχειρείν και της κοσμικής ζωής είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου.
Η κυρία Λάτση δεν έχει μιλήσει για την αποπομπή του πάλαι ποτέ φίλου της ακόμη και σε πολύ δικούς της ανθρώπους, επιλέγοντας να μην δώσει εξηγήσεις για το τέλος της φιλικής τους σχέσης. Το μόνο που είπε μια βραδιά σε δείπνο που παρέθεσε στην κατοικία της Εκάλης, όταν αναφέρθηκε το όνομα του Ψηνάκη ήταν: «Αυτός τελείωσε για μένα. Δεν πρόκειται να τον δείτε ξανά δίπλα μου».
Με όσα λοιπόν έχουν συμβεί μέχρι τώρα ήδη διαμορφώνεται ένα μίνι εκλογικό σκηνικό, αν και κανείς δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Ωστόσο η υποστήριξη του κ. Λουίζου, όπως και του κ. Τζιλάβη θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο του Μαραθώνα.
Ήδη ο Στέργιος Τσίρκας ως επικεφαλής μιας παράταξης με δεμένο ήδη κορμό, που μπορεί να υποστηριχθεί απ’ τους προαναφερόμενους, πιθανά να αποτελέσει ένα ισχυρό υποψήφιο αν τελικά θελήσει να εκτεθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα.
Δεν πρέπει να αγνοηθεί ωστόσο ο Σπύρος Λιβαθινός ο οποίος πολλές φορές έχει κατηγορηθεί απ’ το κ. Ψηνάκη σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ότι καλοβλέπει τη θέση του δημάρχου, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει δώσει αφορμές προς τούτο. Εν τούτοις μια πιθανή υποψηφιότητά του προβλέπεται εξίσου ισχυρή καθώς έχει κατορθώσει ως πρόεδρος του Δ.Σ., μέχρι τη στιγμή που παραιτήθηκε, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του, αλλά και των συμπολιτών του.
Όλα φυσικά θ’ αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν μετά τη τελική απόφαση για το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απλή αναλογική χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται πολλά επί μέρους ζητήματα, που θα μετρήσουν πολύ σχετικά με τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν. Μέχρι τότε ας αρκεστούμε σε εικασίες πολύ πρόωρες ίσως.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.