Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος φωτιάς - 40 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Πολύ υψηλός κίνδυνος και για τον Βαρνάβα. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ για τις επόμενες ημέρες.Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος φωτιάς - 40 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο Σαράντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος. Όσον αφορά στις πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής: 
Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το απόγευμα, στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου είναι σε εξέλιξη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα (εκ των οποίων 10 από την 1η ΕΜΑΚ και 30 από τη 2η ΕΜΑΚ), 6 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα. 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν από 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα που αναμένονται από την Περιφέρεια Αττικής.   Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.   Επίσης, σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι, στη συμβολή της λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη. Παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 5 οχήματα ΟΤΑ και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.   Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, το Ωραίο Ηλείας και το Γεράκι Ηλείας. Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.