Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Σημαντικές παρεμβάσεις του Σπύρου Λιβαθινού στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνος

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίτης 11.7.2017 1. Μετακίνηση του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνα στη Νέα Μάκρη


Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η μετακίνηση του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνα στη Νέα Μάκρη με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να εγκαλούν τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας για τις μη έγκαιρες ενέργειες τους έτσι ώστε να αποτρέψουν την μεταφορά, με αποτέλεσμα να προκύπτει σοβαρό θέμα ασφαλείας στους οικισμούς του Μαραθώνα του Γραμματικού και του Βαρνάβα αφού ένα περίπου περιπολικό καλείται να περιφρουρήσει ολόκληρη περιοχή.
Χαρακτηριστική η ατάκα του Σπύρου Λιβαθινού, που είπε: «... δύο αστυνομικοί φυλάνε τον Ηλία Ψηνάκη και ένας ολόκληρο τον Μαραθώνα!!!».

2. Μελέτης τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνος

Στο θέμα της Μελέτης τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνος με χρηματοδότηση ποσού 100.000€ περίπου από την Περιφέρεια Αττικής, υπήρξε διάσταση απόψεων και εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις, τόσο από τον εισηγητή δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη όσο από την πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Αναστασία Παππά αλλά και από την αντιπολίτευση η οποία επέμενε ότι υπάρχει σχετική μελέτη.
Στην παρέμβαση του ο Σπύρος Λιβαθηνός τόνισε ότι: «... σαφώς και θέλουμε να απορροφούμε κονδύλια από την περιφέρεια αλλά να αξιοποιούνται αναλόγως και ας συνεννοηθούν πρώτα η κυρία Παππά με τον κύριο Ψηνάκη και την Γενική Γραμματέα του Δήμου, αφού προϋπήρχε μελέτη, όπως ισχυρίζονται οι αιρετοί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έτσι ώστε το κονδύλι να πάει στην υλοποίηση και όχι σε ακόμα μία μελέτη!!!».

3. Διοικητική αποδυνάμωση του Δήμου Μαραθώνος από ΔΕΚΟ και άλλες Κοινωφελής Υπηρεσίες

Μία ακόμα πολύ σημαντική παρέμβαση του Σπύρου Λιβαθινού είχε να κάνει με την Διοικητική αποδυνάμωση του Δήμου Μαραθώνος από ΔΕΚΟ και άλλες Κοινωφελής Υπηρεσίες, τονίζοντας ότι πολύ έγκαιρα, πριν από 4 μήνες, είχε κρούσει τον κώδωνα ώστε να γίνουν ενέργειες αλλά δυστυχώς κανείς από την δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε και τώρα βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, αφήνοντας την περιοχή μας εντελώς ακάλυπτη!!!

Παρέμβαση του Σπύρου Λιβαθινού στο Δημοτικό Συμβούλιο (23/02/2017), για την μεταφορά του ΙΚΑ Ραφήνας στον Αγίου Στέφανο


«Η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και γενικά η καθημερινότητα των δημοτών, γίνεται όλο και πιο δύσκολη. 
Μετά την μεταφορά της ΔΕΗ στο Κορωπί, την επικείμενη μεταφορά του αστυνομικού τμήματος Νέας Μάκρης, τώρα έρχεται κι η μεταφορά του ΙΚΑ Ραφήνας στον Άγιο Στέφανο. 
Χωρίς συγκοινωνιακή σύνδεση με καμία υπηρεσία, οι δημότες αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. 
Είναι γνωστό ότι ο κύριος Ψηνάκης δεν έχει καμία επαφή με το τί συμβαίνει στον δήμο που υποτίθεται διοικεί, μόλις πριν λίγες μέρες με δηλώσεις του στο ΕΘΝΟΣ, καμάρωνε για την ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας στο δήμο μας εξαιτίας του, διαψεύδοντάς τον αμέσως η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ με επίσημη ανακοίνωση ότι τα μηνύματα των τοπικών επαγγελματιών είναι εντελώς διαφορετικά, κι η περιοχή μας μαραζώνει. 
Επιβάλλεται δυναμική παρέμβαση κι επιτέλους ο κύριος Ψηνάκης όσο είναι δήμαρχος, ας ασκήσει πίεση στους αρμόδιους φορείς για το καλό του δήμου κι όχι μόνο για το Marathon Foundation του».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.