Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ποινή σε καταναλωτή για υδροκλοπή – Καλείται να πληρώσει 1.105,20 ευρώ (VIDEO)


Tην πρώτη «καμπάνα» για υδροκλοπή επέβαλε χθες η ΔΕΥΑ Ρόδου σε βάρος ενός  κατοίκου Σωτήρα Φανών, που κατελήφθη μετά από έλεγχο να έχει παραβιάσει το υδρόμετρο ακινήτου του!

Στην επιστολή που κοινοποίησε στον καταγγελλόμενο η επιχείρηση αναφέρονται τα εξής:
«Σύμφωνα με τα αρχεία της Επιχείρησής μας είστε συμβασιούχος – χρήστης νερού -για παροχή αρδευτικού νερού με αριθμό μετρητή «(…)».
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο παρέμβασης στο αρδευτικό δίκτυο, διαπιστώθηκε η εσκεμμένη και επιμελώς τοποθέτηση μεταλλικού αντικειμένου στην είσοδο του υδρομέτρου με αριθμό (…), με αποτέλεσμα να επιτρέπει μεν την ροή νερού δια μέσου του υδρομέτρου, αλλά να μη καταγράφεται η ποσότητα  του καταναλισκομένου νερού για την άρδευση του αγρού σας, τον οποίο καλλιεργείτε και σήμερα με χρήση μη καταγραφόμενου νερού. Η παρέμβαση στα δίκτυα της ΔΕΥΑΡ και η κλοπή νερού είναι παράνομες πράξεις σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς της Επιχείρησης. Εφαρμόζοντας τους νόμους και τους κανονισμούς της Επιχείρησης, ως Γενικός Δ/ντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου, έχοντας υπόψη τον Ν.1069/1980, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, τον κανονισμό δικτύων άρδευσης, την τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης καθώς και το πρωτόκολλο ζημιών και κλοπής νερού, σας επιβάλλεται πρόστιμο ποσού 1.000,00€ σύμφωνα με την παράγραφο Α.3. «Τιμολογιακή Πολιτική Κατανάλωσης Αρδευτικού Νερού» της ΔΕΥΑΡ.
Επιπρόσθετα επιβαρύνεστε με το κόστος αποκατάστασης των παράνομων παρεμβάσεών σας, στο δίκτυο άρδευσης και την κλοπή νερού με τα παρακάτω ποσά:
• Αξία υδρομέτρου 1 ίνζας: 60,00 €.
• Κόστος προσωπικού: 1 ημέρα Χ 1 άτομα Χ 45,20 €/ημέρα = 45,20€.
• Εκτιμώμενο κόστος δεν δύναται να υπολογιστεί επί του παρόντος και θα σας ανακοινωθεί στο μέλλον μέσω του τιμολογίου σας.
• Συνολικό ποσό προστίμου και αποκατάστασης ζημιών: 1.105,20€.
Το αξιόποινο των πράξεών σας  επισύρει και ποινικές διώξεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν ενώπιον των δικαστικών αρχών, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς καλείστε να εξοφλήσετε το ποσό των 1.105,20€ εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την παραλαβή του παρόντος, ενώ ταυτόχρονα διακόπτεται η υδροδότηση του ακινήτου σας, μέχρι εξοφλήσεως των οφειλών σας.  Δίδεται εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να διακόψουν την υδροδότηση του ακινήτου που αρδεύεται με το υδρόμετρο (…). Η επανασύνδεση υδροδότησης θα γίνει αμέσως μετά την καταβολή του παραπάνω ποσού.
Ο Γενικός Διευθυντής
Εμμανουήλ Νικ. Διακομανώλης – Δ/χος Μηχ/γος Μηχανικός».

 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.