Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η κωμωδία στο Δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα συνεχίζεται


Με αντεγκλήσεις, δηλώσεις και άλλα τραγελαφικά, έγινε χτες
η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα με πρόεδρο τον Αιμίλιο Ρείσογλου. Με 22 παρόντες επί συνόλου 33, αλλά με σημαντικές απουσίες δημοτικών συμβούλων που δείχνουν την αποδοκιμασία που υπάρχει στο πρόσωπο του προέδρου, έγινε η εκλογή των επιτροπών του δήμου.
Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Τάνια Παππά έκανε μια καυστική δήλωση σχετικά με την εκλογή του προέδρου.

"Ο κ. Ρεΐσογλου δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έλαβε λιγότερες του ενός τρίτου των ψήφων και διορίστηκε με μία απόφαση ενός υπαλλήλου της Διοίκησης. Ως Πρόεδρος δεν χαίρει της αποδοχής και του σεβασμού του Σώματος. Το Συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν ο ίδιος ο Πρόεδρός του δεν σέβεται την αρχή της πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται. Δε νομιμοποιείται πολιτικά και δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωστή λειτουργία του Συμβουλίου. Δείχνει ασέβεια στις δημοκρατικές αρχές βάσει των οποίων εξελέγη δημοτικός Σύμβουλος και απαξιώνει το δημοκρατικό θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αδιαφορώντας για τη Βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων. Αναρωτιέμαι πώς θα μπορέσει να ζητήσει ξανά την δημοκρατική ψήφο των συμπολιτών του.
Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση μου, καθώς δεν μπορώ να συμμετέχω στην ασέβεια που συντελείται. Ασέβεια προς τον τόπο μου και την ίδια τη Δημοκρατία. Το άρθρο 66 παρ. 1 του "Καλλικράτη" ορίζει: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση.». Η συνείδησή μου λοιπόν, μου λέει ότι όσο ο κ. Ρεΐσογλου παραμένει δημοκρατικά ανομιμοποίητος δεν μπορώ να τον αποδέχομαι διά της θετικής ψήφου μου στα θέματα τα οποία θα εισάγει. Ελπίζω κάποια στιγμή να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς με το σεβασμό που πρέπει, αφήνοντας τις προσωπικές μας φιλοδοξίες στην άκρη. Το απαιτεί το καλό του τόπου".
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δύναμη Πολιτών που με Δελτίο Τύπου αναφέρει:
‘’Μετά την αποτυχία του υποψήφιου της παράταξης Ψηνάκη κ. Αιμίλιου Ρείσογλου να εκλεγεί πρόεδρος του ΔΣ (10 ψήφους από 33) η συνεδρίαση σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 12-3-2017. Όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έσπευσε να τον ανακηρύξει πρόεδρο χωρίς να λάβει υπόψη της προηγούμενες αποφάσεις που απορρίπτουν κατηγορηματικά την συγκεκριμένη λύση.
Υπενθυμίζουμε ότι για ανάλογη περίπτωση στο Δήμο Διονύσου υπάρχει απόφαση της επιτροπής του αρθρ. 152ν.3463/2006 (12/3/2013) με σκεπτικό αντίθετο από αυτό της αποκεντρωμένης καθώς και σχετικό έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, Δ/νσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (αρ. πρ..1308/11/1/2013) που με σαφήνεια ξεκαθαρίζει ότι: στην τρίτη ψηφοφορία απαιτείται η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών του συμβουλίου, υπό την έννοια ότι οι θετικές του μοναδικού υποψηφίου ψήφοι είναι περισσότερες των αρνητικών συμπεριλαμβανομένων των λευκών ή άκυρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη συναίνεση παρατάξεων στο πρόσωπο του υποδειχθέντος υποψηφίου.
Η Δύναμη Πολιτών δεν αποδέχεται την επιβολή μιας πρακτικής, που εκτός από αντίθετη με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, είναι και ντροπιαστική για τον ιστορικό Δήμο του Μαραθώνα το Δημοτικό συμβούλιο του οποίου θα διευθύνεται από πρόσωπο με μειωμένο κύρος. Γι' αυτό επιφυλάσσεται να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου και κάθε σύμβουλο ξεχωριστά να αντισταθούν στην οργανωμένη προσπάθεια του Ηλία Ψηνάκη και των συμμάχων του να απαξιώσουν το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου’’.
Η κατάσταση στο δήμο Μαραθώνα δείχνει μη αναστρέψιμη ,αφού ο Ηλίας Ψηνάκης δείχνει φανερά αδιάφορος για να ασχοληθεί με οτιδήποτε ενώ πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα και όχι για το καλό του τόπου.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.